image
Sursa foto: Facebook/Igor Dodon

Procuratura Generală pasează către ANI denunțul privind îmbogățirea ilicită a lui Igor Dodon; Cum își explică decizia

Procuratura Generală anunță că a transmis Autorității Naționale de Integritate denunțul prin care se cere urmărirea penală a președintelui Igor Dodon sub aspectul săvârșirii infracțiunii îmbogățire ilicită.

Este vorba despre denunțul preşedintelui Platformei DA, Andrei Năstase, depus la Procuratura Generală în care se solicită verificarea surselor de venit ale lui Igor Dodon.

„Potrivit legislației în vigoare, Procuratura nu are competențe în domeniul supravegherii generale și control, respectivele atribuții fiind puse în sarcina altor organe specializate. Prin urmare, denunțul depus de Andrei Năstase, ca de altfel toate sesizările de acest gen sunt transmise pentru examinare, conform competenței, către Autoritatea Națională de Integritate - unica instituție responsabilă de realizarea controlului averii și al intereselor personale și respectare a regimului juridic al conflictelor de interese, al incompatibilităților și al restricțiilor”, anunță Procuratura Generală într-un comunicat.

„În cazul în care, în rezultatul examinării denunțului, ANI va constata abateri de la lege, materialele vor fi transmise Procuraturii sau, după caz, Serviciului Fiscal de Stat pentru dispunerea măsurilor legale în consecință”, se mai spune în comunicat.

Precizăm că, săptămâna trecută, Andrei Năstase a depus la Procuratura Generală un denunț prin care îl acuză pe șeful statului de îmbogățire ilicită. Și asta după ce presa a scris despre vacanțele de lux ale familiei Dodon din ultimii ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: