image
Sursa foto: poză simbol

Cuib de droguri în centrul capitalei: Locuitorii unui bloc de pe bulevardul Ștefan cel Mare, terorizați de mai mulți tineri

Locuitorii unui bloc de pe bulevardul Ștefan cel Mare sunt terorizați de către niște tineri, care și-au făcut loc de trai într-o clădire nefinisată. Acolo fac ce vor, dar cel mai des beau alcool și se droghează. Cetățenii care locuiesc în preajmă spun că se tem să iasă din casă, iar poliția ar fi intrat în pământ. Pentru a vedea cum stau lucrurile, am mers la fața locului. Câțiva tineri au acceptat să vorbească în fața camerei. Vă avertizăm că urmează declarații cu un puternic impact emoțional.

Cetățenii spun că nu mai știu la cine să apeleze pentru a scăpa de problemă. Potrivit locatarilor din centrul orașului, vreo 13 tineri, printre care trei minori, bagă lumea în sperieți: se droghează, cerșesc, manifestă un comportament neadecvat, dar și atacă trecătorii, pentru a le fura banii. Indignarea oamenilor a atins cotele cele mai înalte.

Această femeie ne-a povestit că în urmă cu o lună cineva i-a spart geamul de la mașină.

Deși s-au adresat la poliție de nenumărate ori, oamenii spun că situația rămâne neschimbată. Inspectorii le-ar fi spus că îi duc pe copiii străzii în centrele de plasament, însă ei fug de acolo.

Am încercat să vorbim cu acești tineri ai străzii. Unul dintre ei este Veaceslav, originar din Sângera, în vârstă de 18 ani. El afirmă că părinții au decedat când era mic, iar în acest grup a ajuns în urmă cu doi ani. Ne-a spus că banii de buzunar îi adună din cerșit.

El a recunoscut că din acești bani își cumpără... clei.

Un alt tânăr este Ion, de aceeași vârstă, care spune că este originar din satul Puhoi, raionul Ialoveni. Acesta are acasă o familie, la care ar putea să meargă oricând. Însă nu știm din ce motive refuză să o facă. Iar pentru a-și duce traiul în Chișinău, cerșește.

Băiatul spune că reușește să adune în jur de două sute de lei, zilnic.

Poliția ne-a confirmat că există o plângere pe marginea acestui caz. Care este planul autorităților, dar și ce declarații au mai făcut adolescenții, aflați duminică, de la ora 19, în cadrul emisiunii „Patrula” de la Jurnal TV, sau în reluare săptămâna viitoare, marți, la ora 13:15 și la ora 23. 

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: