image
Sursa foto: jurnal.md

Ultima oră! Ministrul Mediului, Iuliana Cantaragiu, și-a dat DEMISIA

Ministrul Mediului, Iuliana Cantaragiu, și-a dat demisia. A făcut anunțul pe Facebook, dar nu a precizat care sunt motivele.

Întâmplător sau nu, decizia vine după ce ieri, la ședința Executivului, șefa Guvernului, Natalia Gavrilița, a lansat critici în privința modului în care este gestionat procesul de procurare a lemnelor de către populație.

„Azi mi-am depus demisia din funcția de ministră a Mediului. A fost un an plin de muncă, reforme și proiecte. Am redat mediului ministerul comasat de guvernările anterioare. Am inițiat reforma agențiilor subordonate, care sper să fie finalizată până la sfârșitul acestui an, și am creat premisele unei funcționări corecte, integre, transparente la Moldsilva, Apele Moldovei, Agenția de Mediu, Inspectoratul pentru Protecția Mediului, Serviciul Hidrometeorologic de de Stat. Am asigurat instituționalizarea ariilor protejate de stat - Rezervația Biosferei Prutul de Jos, am reușit crearea Parcul Național Nistrul de Jos, lucru așteptat de ecologiști timp de 20 de ani”, a menționat Iuliana Cantaragiu.

„Am reușit să mișcăm din loc investiția în stația de epurare din Soroca. Am reușit deblocarea proceselor în domeniul gestionării deșeurilor, iar în trei regiuni de management al deșeurilor am pus bazele pentru demararea dezvoltarea infrastructurii. Sunt recunoscătoare echipei mele și celor care m-au susținut în această perioadă. Am avut oportunitatea unică să activez din poziția de decident și știu acum mai bine ce provocări și limitări stau în fața ministerului, de aceea urez mult succes, curaj și putere viitorului ministru”, a adăugat fosta ministră.

Iuliana Cantaragiu a făcut parte din Guvernul Gavrilița învestit în august 2021. A fost secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în Guvernul Sandu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: