image
Sursa foto: jurnal.md

„Dodon se pregătește de înfrângere la prezidențiale; Are o înțelegere cu Șor” // OPINII

Igor Dodon a făcut o înțelegere cu Ilan Șor, iar în cazul unei înfrângeri la alegerile prezidențiale socialiștii urmează să facă alianță cu Partidul Șor. Opinii în acest sens au fost exprimate în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

„Dodon are o înțelegere cu Șor și asta se vede foarte clar din discursurile deja nu pre agresive ale lui Șor, se vede din tergiversarea dosarelor. Acum Șor își negociază anumite interese financiare. Pe alocuri ne uimesc acțiunile autorităților în cadrul anumitor dosare. Acum vedem mișcări dubioase în Parlament”, a declarat deputatul Platformei DA Dinu Plângău.

„Faptul că Șor s-a înțeles cu Dodon este evident. Uitați-vă cum și-a schimbat reroica Marina Tauber sau Violeta Ivanov. Ați auzit vreun cuvânt împotriva lui Dodon? Ceea ce se întâmplă în Parlament se numește „nunta câinilor”. Sunt remișcări de trupe în eventuala pierdere a lui Dodon”, a menționat deputatul PAS Vladimir Bolea.

„Este adevărat că pista PSRM și Șor este prima variantă în cazul pierderii lui Dodon. Dar va fi una nocivă pentru PSRM, poate fi doar o soluție pe termen scurt”, a adăugat și analistul politic Roman Mihăieș.

Într-un alt context, invitații emisiunii s-au referit la riscurile de fraudare a alegerilor prezidențiale prin intermediul votanților din regiunea transnistreană.

„Toți cetățenii au dreptul la vot, problema este corupția electorală. Avem legislație care trebuie aplicată. Platforma DA are susținători în rândul veteranilor războiului de pe Nistru care vor fi în aceste secții, inclusiv pentru a fotografia și a filma. Aceste probe vor fi transmise poliției. Aici avem o problemă, pentru că la MAI este Pavel Voicu, un ministru al lui Igor Dodon. Avem bănuiala că poliția nu va acționa în cazuri mai sensibile. Am creat o echipă de juriști care vor documenta aceste cazuri și vor merge în instanță”, a declarat deputatul Platformei DA Dinu Plângău.

„O să vedem un număr impresionant de mașini din regiune care vor veni cu câte cinci persoane. Totodată, sunt multe secții în apropiere de așa-numitul hotar. Nimeni nu-i încurcă să aducă oamenii cu autocarul până acolo, apoi ei să mearcă pe jos. Deci aceasta va fi schema de fraudare”, a menționat deputatul PAS Vladimir Bolea.

Live - Cabinetul din Umbră, 29.10.2020

Ca să putem vota duminică în cunostință de cauză, am considerat că este important sa ințelegem ce ni se pregatește după scrutinul prezidențial. În partea a doua a emisiunii, - în „Cabinetul din Umbră” - vine șeful Delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko. Publicată de Cabinetul din umbră pe Joi, 29 octombrie 2020

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: