image
Sursa foto: Getty Images

De la 1 august, francezii vor fi obligați să poarte mască în spațiile publice închise

Pentru a stăpâni epidemia de coronavirus care dă semne de revenire, Franța va trebui să instituie purtarea obligatorie a măștii în spațiile publice închise, a declarat marți președintele Emmanuel Macron, potrivit Agenției France-Presse, citată de Agerpres.

Această măsură ar urma să fie implementată începând cu data de 1 august. „Doresc ca masca să fie obligatorie în toate locurile publice închise”, a declarat președintele Franței.

Macron a mai adăugat că există semne că în Franța epidemia de coronavirus „repornește totuși puțin”, în condițiile în care în această țară au murit din cauza COVID 19 peste 30.000 de persoane. ”Trebuie să prevenim şi să ne pregătim’ pentru o revenire a epidemiei”, a declarat președintele francez în interviul acordat cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei.

Pentru o asemenea situaţie, ”suntem pregătiţi, avem securizate atât stocurile cât şi aprovizionările şi avem o organizare cât mai aproape de teren, ceea ce ne va permite să facem faţă unei recrudescenţe, dacă ea va veni”, a asigurat el, scrie libertatea.ro.

Noutăţile partenerilor

comentarii: