image
Sursa foto: Getty Images

Lionel Messi, la un meci de supremație! Recordul pe care îl va stabili argentinianul la Copa America

Argentina a continuat parcursul fără înfrângere de la Copa America și a învins, scor 1-0, Paraguay, în meciul trei din grupa A.

Lionel Messi a fost integralist, nu a reușit să marcheze, victoria fiind adusă de un gol al lui Alejandro Gomez din minutul 10, însă meciul cu Paraguay a marcat o bornă importantă pentru cariera sa la echipa națională.

Concret, fotbalistul Barcelonei a bifat meciul cu numărul 147 în tricoul echipei naționale și se află, la egalitate cu Javier Mascherano, pe primul loc în topul fotbaliștilor cu cele mai multe partide jucate pentru reprezentativa Argentinei.

Podiumul ierarhiei este completat de Javier Zanetti, fostul fotbalist al lui Inter, cu 143 de jocuri, iar în Top 10 se află, dintre jucătorii aflați în activitate, Angel Di Maria, 108 selecții, și Sergio Aguero, 99 de meciuri.

Lionel Messi va deveni, dacă nu va apărea o problemă medicală care să-l scoată din circuit, jucătorul cu cele mai multe prezențe all-time pentru naționala Argentinei chiar la următorul joc din Copa America, cu Bolivia, programat pe 29 iunie, de la 0ra 03:00.

De-a lungul carierei la echipa națională, pentru care a debutat în 2005, la doar 18 ani, o lună și 24 de zile, Lionel Messi a marcat de 73 de ori, cea mai recentă reușită venind chiar la debutul în această ediție a Copa America, atunci când a adus victoria cu Chile, meci încheiat 1-0.

Lionel Messi nu are, totuși, cel puțin deocamdată, niciun trofeu cucerit cu naționala Argentinei, deși a evoluat în patru finale, trei de Copa America, în 2007, 2015 și 2016, și una de Campionat Mondial, în 2014.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: