image
Sursa foto: mediafax.ro

Unul dintre cei mai mari furnizori de energie din SUA va cere FALIMENTUL din cauza datoriilor

Pacific Gas & Electric, care deţine unul dintre cei mai mari furnizori de energie şi utilităţi din Statele Unite pentru consumatorii casnici, a anunţat, ieri, că va cere falimentul, din cauza datoriilor, informează site-ul agenţiilor Associated Press şi Reuters.

Cererea de faliment va fi depusă cât se poate de repede în cursul acestei luni, conform unei declaraţii făcute luni de reprezentanţii companiei.

Anterior acestui anunţ, în cursul aceleiaşi zile, CEO-ul companiei, Geisha William, a demisionat.

Compania a ajuns la datorii de 30 de miliarde de dolari, cele mai multe fiind provocate de incendiile din California, care au avut loc în 2017 şi anul trecut, scrie mediafax.ro.

Mai exact, PG&E este cercetată dacă a contribuit la extinderea incendiilor ucigaşe din California din toamna anului trecut, din cauza cărora au murit 86 de persoane şi 15.000 de case au fost afectate. În plus, investigatorii verifică dacă sondele companiei au provocat unele dintre incendiile din octombrie 2017.

PG&E are peste 16 milioane de clienţi în nordul şi centrul Californiei, pentru care furnizează energie şi gaze.

Acţiunile companiei au scăzut luni cu 55%, la 8,92 dolari, ceea ce a dus capitalizarea companiei până la sub 5 miliarde de dolari.

Preţul energiei din California este de aproximativ 16 kWh, aproape dublu faţă de cel din Oregon şi Washington, iar media din SUA este de 10 kWh.

Noutăţile partenerilor

comentarii: