image
Sursa foto: Castel Mimi

Ziua Națională a Vinului la Castel Mimi - primul eveniment alimentat integral cu energie electrică din surse regenerabile

Castel Mimi a finalizat prima etapă de asigurare a necesarului propriu de energie din surse regenerabile, punând în funcțiune un parc fotovoltaic care îi asigură 45% din consumul anual de curent electric. Potrivit strategiei de dezvoltare sustenabilă a companiei, autonomia energetică din surse fotovoltaice va fi atinsă în maxim doi ani.

CEO Castel Mimi, Adrian Trofim: “Punerea înfuncțiune a parcului fotovoltaic, la prima etapă - ne va permite să optimizăm o bună parte din consumul de energie, în special, energia electrică folosită în procesulde producție, de iluminare a acestui monument istoric și în organizarea celor câteva zeci de evenimente publice și private de pe teritoriul Castelului. De exemplu, Ziua Națională a Vinului la Castel Mimi se va desfășura în acest an cu asigurarea necesarului propriu de energie electrică produsă din surse regenerabile”.

Casel MimiCasel Mimi

La cei șase ani de la lansare, împliniți în această săptămână, Castel Mimi este cea mai mare investiție vinicolă în Republica Moldova și unul dintre cei mai moderni producători de vinuri. Castel Mimi deține circa 1000 de butoaie și o capacitate de extindere până la 3000 de butoaie. Anual, pe lângă consumul național, sunt produse peste 500 mii sticle de vin care sunt exportate în 18 țări.

„Castel Mimi” a fost vizitat până în ziua de astăzi, de circa 200 000 de mii de turiști din 80 de țări, iar pe teritoriul acestuia au fost organizate peste o sută de evenimente prodigioase, printre care cele pentru promovarea culturii naționale, întruniri ale organizațiilor și forurilor internaționale precum și diverse activități distractive.

În rezultat, Castelul - a fost inclus în topul Wine Travel Award cu titlul de “carte de vizită a Moldovei”, iar publicația TheTelegraph i-a dat denumirea de – “Versalles de Moldova”.

MimiMimi

Noutăţile partenerilor

comentarii: