image
Sursa foto: AP

Averea lui Igor Dodon, verificată de Autoritatea Națională de Integritate la sesizarea Platformei DA // DOC

Autoritatea Națională pentru Integritate a inițiat controlul averii și intereselor personale ale președintelui Igor Dodon. Instituția anunță despre aceasta într-un răspuns la sesizarea vicepreședintelui Parlamentului Alexandru Slusari.

„La sesizarea Platformei DA, averile și interesele personale ale lui Igor Dodon sunt verificate de Autoritatea Națională de Integritate. Procesul este pornit în contextul investigațiilor jurnalistice despre vacanțele de lux ale președintelui și alte subiecte ce țin de averile și cheltuielile lui neproporționale în raport cu veniturile”, a menționat Alexandru Slusari.

Amintim că Ziarul de Gardă a publicat mai multe informații și fotografii despre o serie de vacanțe de lux de care a beneficiat familia Dodon în Maldive, Seychelles, Dubai sau la o vilă exclusivistă de pe teritoriul unuia dintre cele mai luxoase hoteluri de pe malul Mării Egee, afacere gestionată de familia procurorului general al Rusiei, Iuri Ceaika.

De cealaltă parte, șeful statului susține că toate cheltuielile pentru aceste vacanțe niciodată nu au depășit veniturile.

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a depus un denunț la Procuratura Generală prin l-a acuzat pe șeful statului de îmbogățire ilicită. Ulterior Procuratura Generală a anunțat că că a transmis denunțul Autorității Naționale de Integritate.

ANI averea lui DodonANI averea lui Dodon

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: