image
Sursa foto: Reuters

Un pui de urs panda s-a născut la Grădina Zoologică din Washington

Mei Xiang, femela panda gigant de la Grădina Zoologică din Washington, a dat naştere vineri unui pui sănătos, la patru ani de la ultima sa sarcină, au anunţat oficialii instituţiei, potrivit Reuters și AFP relatează Agerpres.

Este prea curând să se poată stabili dacă puiul este mascul sau femelă. Aceasta este cea de-a patra sarcină de succes pentru Mei Xiang, o femelă de urs panda de 22 de ani care, din cauza vârstei înaintate, avea şanse reduse să dea naştere unui pui sănătos, au afirmat oficialii grădinii zoologice.

Fanii animalului au putut să urmărească naşterea în direct cu ajutorul unei „panda cam", disponibilă pe site-ul grădinii zoologice, care filmează ursul panda 24 de ore pe zi.

Mei Xiang a fost inseminată artificial pe 22 martie cu lichid seminal congelat de la masculul Tian Tian, de asemenea rezident al grădinii zoologice şi care va împlini 23 de ani la sfârşitul lunii august.

De la sosirea lor în anul 2000, Mei Xiang a avut trei pui care au supravieţuit: doi masculi - Tai Shan în 2005 şi Bei Bei în 2015 - şi o femelă, Bao Bao, în 2013.

Cei trei panda s-au întors în China la împlinirea vârstei de patru ani, în baza unui contract de parteneriat cu Centrul chinez de conservare a speciei. El prevede de asemenea întoarcerea în China a lui Mei Xiang şi Tian Tian în decembrie.

Acordul americano-chinez prevede de asemenea plata a 500.000 de dolari Grădinii Zoologice din Washington pentru sprijinirea eforturilor de conservare în China a acestei specii clasificate drept „vulnerabile".

Mai puţin de 2.000 de urşi panda gigant trăiesc încă în habitatul lor natural din China centrală, în timp ce 600 trăiesc în grădini zoologice şi centre de reproducere din întreaga lume, potrivit grădinii zoologice.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: