image
Sursa foto: Getty Images

”Nota de plată” primită de Zlatan Ibrahimovic! Cum va fi sancționat atacantul lui Milan

UEFA a deschis o investigație disciplinară asupra lui Zlatan Ibrahimovic după ce s-a aflat că acesta deținea acțiuni la o casă de pariuri sportive.

Atacantul lui Milan a fost anunțat ambasador pentru compania Bethard din Malta în luna martie a anului 2018.

Compania americană Esports Entertaiment Group a achiziţionat pentru 16 milioane de euro compania suedeză Bethard, la care "Ibra" era acţionar prin intermediul unei firme deţinute de acesta, a precizat agenţia de presă Direkt, citată de EFE.

UEFA a anunţat în urmă cu o lună deschiderea unui dosar privindu-l pe jucător, pentru a afla dacă acesta a încălcat articolul 31 (4) din Regulamentul Disciplinar, care prevede sancţiuni economice şi o suspendare pe trei ani.

Rezultatul anchetei disciplinare a fost că Ibrahimovic a încălcat articolul 12(2)(b) din Regulamentul Disciplinar. Acesta se referă la orice individ care ”participă activ sau indirect la pariuri sau activități similare în legătură cu meciurile sau care au un interes financiar direct sau indirect în astfel de activități”.

Potrivit Sky Sports, UEFA a decis să îl amendeze pe Ibrahimovic cu 50.000 de euro și i-a impus jucătorului să întrerupă orice legătură cu compania de pariuri sportive.

De asemenea, clubul AC Milan a fost amendat cu suma de 25.000 de euro.

Ibrahimovic, în vârstă de 39, a riscat o suspendare de trei ani de zile care i-ar fi pus punct carierei sale de jucător profesionist.

Se pare că suedezul a renunțat deja la acțiunile deținute la casa de pariuri înainte ca UEFA să dea sentința în cazul său.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: