image
Sursa foto: jurnal.md

De ce nu candidează la prezidențiale? Voronin: „Am fost de două ori președinte, îmi ajunge”

Vladimir Voronin susține că nu-și dorește un nou mandat de președinte al Republicii Moldova. Chiar dacă a declarat anterior că va candida, acesta spune că singurul motiv a fost ca să-l țină în tensiune pe Igor Dodon.

„Sunt momente tactice și strategice. Declarația mea a fost una tactică. Când am luat decizia la plenara partidului că nu participăm la aceste alegeri, pentru că nu sunt constituționale, Dodon i-a convocat pe ai lui și le-a spus că gata, Voronin nu merge la alegeri. Dar până atunci au fost în boevaia forma”, a declarat Voronin în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Fostul președinte nu consideră că, prin faptul că a renunțat să candideze la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, îl favorizează pe Igor Dodon pe segmentul de stânga.

„Nu mai favorizez pe nimeni. El nu a făcut nimic timp de patru ani. Ce eu nu puteam câștiga alegerile? De ce să mai revin? Am fost de două ori președinte, îmi ajunge. Ce, RM poate fi salvată numai din funcția de președinte? Se poate și din opoziție”, a mai spus Voronin.

Amintim că Vladimir Voronin a fost președinte al Republicii Moldova în perioada 2001 - 2009.

Live - Secretele Puterii, 14.10.2020, invitat liderul PCRM, Vladimir Voronin

COMENTEAZĂ LIVE PE PAGINA NOASTRĂ https://www.facebook.com/secreteleputerii/ Publicată de „Secretele Puterii”, cu Alex Cozer, la Jurnal TV pe Miercuri, 14 octombrie 2020

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: