image
Sursa foto: facebook/Matei Adrian Dobrovie

Deputat român: PSD a reușit să privatizeze până și politica externă a României

PSD a reușit să privatizeze până și politica externă a României. Aceasta este făcută acum, cu totală iresponsabilitate, în funcție de interesele personale ale liderului Liviu Dragnea, care joacă periculos, încercând să speculeze tensiunile actuale dintre UE și SUA, susține deputatul român Matei Adrian Dobrovie.

„Ultimul episod cu opoziția față de declarația UE legată de mutarea ambasadei la Ierusalim și cu decizia de a participa la inaugurarea acesteia sunt elocvente în acest sens”, a spus Dobrovie.

„Până acum țara noastră a avut o politică externă pre­dictibilă, dar conformistă și irelevantă, în sensul că preferăm să ne raliem poziției europene atunci când aceasta se conturează sau să repetăm formule deja con­sacrate, dar cărora le dăm prea puțin conținut, precum interesul pentru securitatea în regiunea ex­tinsă a Mării Negre. România era țara care încerca să nu supere pe nimeni, să nu ia poziții tranșante, să fie și cu unii, și cu alții”, a declarat deputatul român.

Potrivit lui Dobrovie, Dragnea încearcă să forțeze o alegere falsă: ori cu UE, ori cu SUA.

„Deja România nu mai este un partener predictibil, dat fiind că politica externă este condusă din Kisellef, ocolind președintele, iar premierul Vasilica Dăncilă, pe lângă faptul că este doar o marionetă, este total depășită de rolul prea mare pe care îl are”, susține Dobrovie.

„Cei doi piloni ai politicii externe a României - parteneriatul strategic cu SUA și apartenența la UE - sunt puși în antiteză. Și asta într-o perioadă de disensiuni între noua administrație de la Washington și țările nucleului european, Franța și Germania, când România putea juca un rol de liant între cele două părți, având relații bune cu ambele. Prin ultimele vizite fă­cute, președintele Iohannis a plasat clar România ală­turi de nucleul dur al UE, dar și ca cel mai fiabil aliat al americanilor în regiune, insistând pe faptul că cele două roluri nu se exclud”, a spus deputatul român.

În actualul context, dominat de derapajele unor ţări ca Polonia și Ungaria de la statul de drept, România era un interlocutor tot mai interesant pentru nucleul UE, poate singurul din regiune, susține Dobrovie.

„Țara noastră putea lua cumva locul Poloniei, dar PSD strică totul. Nu este o întâmplare - pentru ca Dragnea să scape, politica externă a României poate fi sacrificată”, a conchis deputatul român.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: