image
Sursa foto: dse.md

25 de pompieri au plecat astăzi în Grecia pentru a ajuta statul elen la lichidarea incendiilor de vegetație // FOTO

25 de angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au plecat astăzi în Grecia cu patru unități de tehnică pentru a acorda ajutor colegilor eleni la lichidarea incendiilor de pădure. Potrivit IGSU, aceasta este o misiune fără precedent realizată de Republica Moldova în care țara noastră ia parte și intervine cu forțe umane pentru sprijin și asistență altor state.

Plecarea a avut loc după ce în incinta IGSU s-a desfășurat o ceremonie solemnă de detașare a salvatorilor în misiunea de sprijinire a colegilor greci. La eveniment a participat Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne și conducerea IGSU reprezentată de general - maior, Mihail Harabagiu.

În discursurile sale, oficialii i-au îndemnat pe pompieri să ajungă cu bine la destinație și să se implice cu dăruire în zonele puternic afectate de incendii. Mai mult, oficialii i-au felicitat pentru curajul de care dau dovadă dar și pentru spiritul de solidaritate.

Cei 25 de salvatori și pompieri cu 4 unități de tehnică, detașați pentru misiune, urmează să ajungă în Grecia după ce vor parcurge distanța de 1600 de km. La destinație aceștia se vor implica în stingerea incendiilor. Pompierii moldoveni vor acționa neîntrerupt pe parcursul misiunii, întrucât efectivul detașat va lucra în ture.

În cadrul echipelor de intervenție sunt module pentru misiuni de lichidare a incendiilor în zonele puternic afectate, dar și paramedici pentru acordarea primului ajutor calificat efectivului implicat, dar la necesitate și persoanelor civile.

dse.mddse.md
dse.mddse.md
dse.mddse.md
dse.mddse.md

dse.mddse.md

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: