image
Sursa foto: svoboda.org

Navalnâi cheamă Occidentul la sancțiuni împotriva tuturor oligarhilor ruși: Doar 46 din 200 pe lista Forbes au fost vizați

Principalul opozant al Kremlinului, Alexei Navalnâi, cere măsuri punitive sistematice împotriva oligarhilor ruși care îl susțin pe președintele rus Vladimir Putin și operațiunea sa militară din Ucraina.

Într-o postare pe rețelele de socializare, el a afirmat că sancțiunile occidentale – ale Statelor Unite, Uniunii Europene sau Regatului Unit – au vizat doar 46 dintre cei 200 de oligarhi ruși incluși pe lista Forbes.

„Cum naiba Alexei Miller, șeful Gazprom, principalul hoț de încredere al lui Putin din anii 90, omul care a furat Gazprom la propriu și acum sponsorizează familia și amantele lui Putin, încă nu pe lista de sancțiuni europene? Sancțiunile SUA nu îl includ pe Abramovici, portofelul de încredere numărul 2 al lui Putin, care a plătit pentru construcția palatului din Gelendjik. Companiile lui Abramovici care încă furnizează metal Ministerului rus al Apărării, cum nu sunt încă sancționate?! Oligarhul Potanin îl laudă public pe Putin. Se laudă că sancțiunile nu contează pentru el. Că politicienii occidentali nu știu ce sunt inconvenientele și disconfortul, dar el, de dragul lui Putin, va îndura orice. Numărul 2 pe lista Forbes. Încă nu a fost sancționat. Oligarhii Bokarev și Mahmudov. Sunt adevărați mafioți implicați în crima organizată, doar căutați-le pe google numele. Mai mult, companiile lor furnizează motoare diesel și unități pentru nave de război.

Oligarhul Ziyad Manassir, care a plătit pentru palatul lui Putin și i-a dat două palate lui Miller. A păcălit Bruxellesul și Downing Street și s-a dat drept altcineva? Cum altfel ar mai putea toată familia lui să trăiască în Marea Britanie și Franța? Gheorghii Berezkin, responsabil pentru distrugerea libertății de exprimare în Rusia, oligarh și proprietar al mijloacelor de propagandă. Sancțiuni? Niciuna de care să fi auzit. Liza Peskova, fiica secretarului de presă al lui Putin, Peskov, a transferat apartamentul din Paris pe care tatăl ei i l-a dat mamei sale (cu un alt nume de familie). Apartamentul este în siguranță acum. Bravo, Liza. Chiar și nebunul nebun Medvedev, care gloriifică războiul în fiecare zi și amenință că va invada toate țările vecine, a reușit să păcălească Uniunea Europeană prin simpla transferare a iahtului său Fotinia la o firmă întâmplătoare. Acum este andocat în siguranță în Finlanda”, scrie Navalnâi.

Putin's war with Ukraine has been going on for 6 months now. From Day 1, Western leaders firmly stated that Putin's... Posted by Алексей Навальный on Tuesday, 16 August 2022

Fac apel la toți alegătorii și legislatorii din UE, Marea Britanie, SUA și Canada să pună presiune asupra puterii executive și să îi forțeze să nu se mai implice în demagogie și să treacă urgent la sancțiuni personale masive împotriva hoților lui Putin”, a continuat oponentul Kremlinului.

De asemenea, el a sugerat ca Uniunea Europeană, Statele Unite și Regatul Unit să interzică accesul pe teritoriul lor „timp de 20 de ani” tuturor celor care susțin ofensiva militară rusă în Ucraina.

Noutăţile partenerilor

comentarii: