image
Sursa foto: Getty Images

Cea mai tânără medaliată a Marii Britanii, milionară la doar 13 ani

Sky Brown, în vârstă de 13 ani, a devenit cea mai tânără medaliată olimpică din istoria Marii Britanii după ce a câștigat bronzul la proba feminină de park skateboarding la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Brown a încheiat proba în spatele japonezelor Sakura Yosozumi și Kokona Hiraki.

La doar o lună după ce a împlinit 13 ani, Sky Brown, sportiva din Marea Britanie, stabilită în Statele Unite ale Americii, a scris istorie la Jocurile Olimpice de la Tokyo după ce a cucerit medalia de bronz la proba feminină de park skateboarding.

Performanța adolescentei este cu atât mai impresionantă cu cât, în urmă cu un an, sportiva a suferit un accident teribil în timpul antrenamentelor ce i-ar fi putut fi fatal. Atunci, Sky a căzut de pe skateboard în timp ce se afla pe o rampă la o înălțime amețitoare. Brown s-a izbit cu capul de pământ, iar în urma accidentului s-a ales cu craniul fracturat și cu mâna și încheietura ruptă.

Brown și-a pierdut conștiința și a fost transportată cu elicopterul la spital, dar s-a refăcut miraculos. ”Sky a suferit cea mai urâtă căzătură de care a avut parte până acum și este norocoasă că este în viață. Când a ajuns la spital, toată lumea era îngrijorată pentru viața ei”, spunea tatăl sportivei la acel moment, citat de Daily Mail.

Pe lângă performanța de a fi cea mai tânără medaliată din istoria Marii Britanii, Sky Brown este cea mai tânără sportivă care a obținut sponsorizări generoase din partea a numeroase companii.

Recent, Brown a apărut în spoturi publicitare alături de Serena Williams și Simone Biles.

Potrivit aceleiași surse, Sky Brown a strâns până la această vârstă, din sponsorizări, o avere fabuloasă ce se ridică la aproximativ cinci milioane de dolari, iar, după succesul de la Tokyo, încasările sale vor crește substanțial.

”A fost o finală nebună. Toate fetele au fost foarte bune. Sunt șocată. Nu îmi vine să cred, este incredibil. Sunt foarte fericită să mă aflu pe podium. Medalia pare ireală, parcă este un vis. Abia aștept să le arăt medalia familiei mele și prietenilor mei”, a declarat Sky Brown, citată de Daily Mail.

Până la reușita lui Brown, la skateboarding s-a făcut remarcată nipona Momiji Nishiya care a reușit performanța de a aduce Japoniei o medalie de aur la Tokyo la doar patru zile distanță de a împlini 14 ani.

În finala de la street skateboarding feminin, aceasta a participat împotriva conaționalei Funa Nakayama (16 ani) și braziliancei Rayssa Leal (13 ani).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: