image
Sursa foto: jurnal.md

Mireasă pe timp de pandemie: „În această zi nu mi-am strâns în brațe mama și frații; Am promovat turismul local”

Veronica și Viorel au hotârât să-și unească destinele într-o perioadă când nu doar Republica Moldova este bântuită de nemilosul virus COVID-19, dar și restul lumii. Cel mai trist este că într-o zi atât de importantă pentru fiecare mireasă, nu i-au fost alături mama și doi frați, dar și alte persoane dragi. Veronica Purice, reporterul Jurnal.md, a spus „DA” pe 17 iulie, alegând să promoveze în această zi turismul rural din raionul Glodeni, locul de baștină a celor doi soți.

Noul coronavirus a dat peste cap multe planuri de căsătorii, botezuri și alte manifestații de familie în Republica Moldova, dar pentru unii tineri dornici de a-și uni destinele, nici COVID-19 nu a fost un obstacol. Un exemplu sunt Viorel și Veronica care au hotărât să își oficializeze cununia civilă pe data de 17 iulie, chiar dacă alături nu le-au fost cele mai dragi ființe, printre care mama Veronicăi, doi frați, dar și alte rude, majoritatea aflându-se peste hotare. Tinerii planificase acest eveniment de mult timp, însă nemilosul virus le-a stricat planurile.

verovero

„Pandemia de coronavirus într-adevăr ne-a dat planurile peste cap, la propriu. Erau anumite lucruri pe care le planificasem încă de foarte mult timp. Voiam ca în această vară să ne oficializăm relația, să facem nuntă să plecăm într-o călătorie care urmă să ne fie un fel de ,,luna de miere”, însă COVID-19 ne-a stopat din a ne materializa toate aceste gânduri, dar ne bucurăm noi că doar parțial, deoarece am reușit totuși să facem cununia civilă.

Coronavirusul ne-a facut cumva el mersul acestui eveniment, deoarece încă din luna martie, atunci când se înregistrase primul caz de COVID-19 în Moldova, am înțeles că situația va fi una extrem de complicată, ceea ce s-a și întâmplat. Vedeam cum decurg lucrurile la nivel internațional și cumva eram pregătiți că la fel se va întâmpla și la noi, dar în interior era acea doză de optimism care nu ne-a lăsat să dăm mâinile în jos.

Am așteptat să se epuizeze starea de urgență pentru a merge și a depune acea cerere de căsătorie, și am atunci decis ca pe 17.07.2020 să facem cununia civilă, credeam că... poate cumva situația se va stabiliza, dar știți prea bine că a urmat starea de alertă și în final, din nou, stare de urgență. Am așteptat până în ultimul moment ca măcar ceva să se schimbe, dar n-a fost așa și deja ne-am conformat”, ne-a spus Veronica.

verovero

verovero

verovero
verovero

Din cauza pandemiei, tinerilor nu le-au fost alături în cea mai importantă zi din viața lor, ființele cele mai dragi. Veronica nu și-a putut strânge în brațe mama și doi dintre frați, care sunt peste hotare și din cauza restricțiilor nu au putut reveni, iar tatăl său a vegheat-o din ceruri.

verovero

„Cel mai dureros a fost că nici măcar mama mea n-a putut veni acasă să ne fie alături în această zi, ea fiind în Italia deja de 2 ani, după ce, cu mare greu a hotărât să-și lase acasă halatul alb pe care îl purta cu mândrie de fiecare dată când era la straja pacientului, așa cum a facut-o în decursul a 30 de ani de lucru în sistemul de sănătate din țara noastră.

La fel nu au putut veni acasă nici alți doi frați de-ai mei care sunt stabiliți de câțiva ani în Germania și Franța. Cel din Germania planifica încă din decembrie să vină acasă cu familia, însă deja de 3 ori le-a fost anulat zborul. Așa că încă n-am reușit să-mi strâng în brațe pentru prima dată nepoțelul de 7 luni. Și ne-am pomenit că acest eveniment va fi unul extrem de restrâns doar cu părinții lui și câțiva dintre frații noștri.

Dacă vă întrebați unde e tatăl din acest peisaj și dacă poate întenționat l-am omis, nu este așa. Tatăl meu s-a stins din viață cu 5 ani în urmă, după ce, mai bine de 10 ani a luptat cu boala crâncenă”, ne-a povestit reporterul Jurnal.md.

verovero

verovero

verovero
verovero
verovero

În ciuda pandemiei, reporterul Jurnal.md, Veronica Purice, a ales un mod deosebit de a-și petrece această zi importantă din viața sa alături de alesul inimii, promovând turismul local din raionul Glodeni. Și anume vizitând împreună cu cei dragi locurile frumoase din nordul țării.

„După oficializarea relației în fața ofițerului de stare civilă am ales să promovăm turismul local. Împreuna cu cei câțiva dintre prietenii de suflet, care ne-au făcut o surpriză și au parcurs vreo 400 de km, am ales să facem un tur al obiectivelor turistice din raionul Glodeni.

Am mers împreună cu ei și le-am arătat frumusețile satului natal-Cobani, Stâncă Mare, Toltrele Prutului, zimbri, Pădurea Domnească și câteva movile, care nu sunt doar 100, așa cum ne-am obișnuit să auzim de ,,Sută de Movile”. Pandemia nu ne-a furat emoțiile și asta este cel mai important!”, punctează proaspăta mireasă.

verovero

verovero

verovero
verovero
verovero
verovero

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: