image
Sursa foto: privesc.eu

Andrei Năstase: Cer investigarea penală a lui Dodon, Plahotniuc, Ceban și a judecătorilor implicați în anularea alegerilor

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, cere procurorului general să inițieze investigarea penală a lui Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc, Ion Ceban, precum și a judecătorilor implicați în anularea alegerilor pentru primăria capitalei din 2018.

Și asta după ce presa a publicat o înregistrare audio în care Dodon și Ceban vorbesc despre posibilitatea anulării mandatului de primar al lui Andrei Năstase.

„Conținutul înregistrării este absolut halucinant și demonstrează că rezultatele alegerilor au fost anulate prin decizia comună a lui Plahotniuc și Dodon. Alături de ei a participat Iaralov. Aceasta înregistrare demonstrează că instituțiile de stat au fost și sunt extrem de vulbnerabile. Instituția prezidențială a fost și este extrem de vulnerabilă. Un stat în care președintelui îi sunt înregistrate convorbirile telefonice nu mai este un stat de drept, ci unul capturat. Nu vorbesc de Dodon ca persoană, ci de faptul că instituția prezidnețială, în timpul mandatului său, a fost decredibilizată. E un lucru extrem de grav, fără precedent la nivelul țărilor europene civilizate. Mandatul meu de primar le-ar fi aruncat toate afacerile mafiote de zeci de milioane de euro”, a declarat Andrei Năstase.

În opinia liderului Platformei DA, în prezent are loc cea mai mare reglare de conturi dintre clanurile mafiote din recenta istorie a RM.

„Evenimentele zilnice arată că bătălia dintre aceste clanuri, cel al lui Dodon și ce a mai rămas din mafia lui Plahotniuc, e pentru a tranzacționa decisiv puterea în acest an electoral”, a menționat Andrei Năstase.

El a solicitat Procuraturii Generale să inițieze de urgență investigarea penală inclusiv a președintelui Igor Dodon.

„Domnule procuror general, de câte astfel de dovezi mai aveți nevoie pentru a înțelege gravitatea tăcerii și inacțiunii PG în spețele penale care îl vizează direct pe Igor Dodon? Într-o țară în care președintele se bucură de imunitate, oamenii nu vor mai respecta la rândul lor legile și Constituția”, a menționat Andrei Năstase.

Precizăm că Igor Dodon și Ion Ceban au declarat că vocile din înregistrarea audio nu le aparțin și că aceasta este un fals. Mai mult, Dodon a anunțat că va sesiza Procuratura pentru a cere investigarea „celor care fac și promovează astfel de falsuri”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: