image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

SONDAJ // 75 % din populație consideră că lucrurile în RM merg într-o direcție greșită, iar în țară se trăiește mai rău

Circa 75 la sută din populație consideră că lucrurile în Republica Moldova merg într-o direcție greșită, iar în țară se trăiește mai rău decât acum cinci ani. Cel puțin așa arată ultimele date ale sondajului Barometrului de Opinie Publică.

Potrivit sondajului Barometrului de Opinie Publică doar 16,7% din respondenți consideră că lucrurile în Republica Moldova merg în direcția bună, iar 75, 1% consideră că lucrurile merg într-o direcție greșită.

În același timp 26% din respondenți au fost de părere că lucrurile în lume merg în direcția bună, iar 54 % - că în toată lumea lucrurile merg prost.

Circa 18 la sută din respondenți au răspuns că veniturile nu le ajung nici pentru strictul necesar, iar 42 % au spus că veniturile le ajung doar pentru strictul necesar. 30, 2 % din respondenți au spus că au venituri pentru un trai decent, dar nu-și pot procura lucruri mai scumpe.

Și doar 5,9% din populație s-au arătata mulțumiți de veniturile pe care le au și au declarat că și-ar putea permite să-și cumpere și lucruri scumpe.

La întrebarea, câți dintre moldoveni dispun de mijloace financiare pentru a face careva investiții, 76 la sută au spus că nu au bani pentru investiții.

9% au declarat că au unele economii, dar nu pentru a le investi, ci îi țin pentru zile negre. 2% au declarat că au bani dar se tem să-i investească.

Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 1 124 de persoane din 13 regiuni geografice și are o marjă de eroare de +/- 2,9%.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: