image
Sursa foto: Replica Media

VIDEO: Cavcaliuc are interdicția de a părăsi Marea Britanie? Precizările șefului IGP

„Nu iese fum fără foc”, așa a comentat șeful Inspectoratului General de Poliție, Viorel Cernăuțeanu, informația că fostul șef al Poliției din Republica Moldova, Gheorghe Cavcaliuc, fugit la Londra, are interdicția de a părăsi Marea Britanie. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV.

„Cred că e un subiect care vizează mai mult Procuratura, dar întotdeauna când iese fum este și foc. Nu vreau să afirm sau să infirm dar cred că există loc de credibilitate în această informație. Eu cunosc că acest individ are mai multe încălcări de legislație. Este important însă ca noi să nu confundăm activitatea lui și o serie de ilegalități comise în perioada cât a fost angajat al poliției cu ceea ce încearcă să demonstreze că face acum. Sunt două lucruri diferite. Faptul că încearcă să se acopere cu așa numita activitate politică, pentru a umbri infracțiunile pe care le-a comis anterior și că ar fi persecutat pentru activitatea politică, este un non-sens. El a comis ilegalități pentru care este documentat și supus examinărilor de către Procuratură și noi cunoaștem cu toții în mare parte ce ilegalități a comis” a spus Viorel Cernăuțeanu.

Întrebat de moderatorul emisiunii, Vitalie Călugăreanu, ce ar însemna această interdicție și dacă ne putem aștepta ca în timpul apropiat să fie extrădat, șeful IGP a menționat că se lucrează în acest sens și că Procuratură asigură acest proces.

„Mai pot spune doar, că el a fost foarte tăcut o perioadă de timp, dar când comisia rogatorie și-a făcut efectul, dânsul a devenit mai vizibil în spațiul public”, a spus Cernăuțeanu.

Amintim că Gheorghe Cavcaliuc este învinuit de huliganism în dosarul „verde de briliant”, precum și de înscenarea unui viol și înscenarea transportării ilegale a cartușelor Kalașnikov în Ucraina, în scopul fabricării cauzelor penale contra lui Gheorghe Petic și Ruslan Verbițchi.

Emisiunea „Cabinetul din umbră” poate fi urmărită integral mai jos.

Noutăţile partenerilor

comentarii: