image
Sursa foto: Facebook/Ion Ceban

Bucăți de sticlă și crengi găsite în pavajul scuarului amenajat în memoria victimelor de la Cernobâl; Lucrările, stopate

După ce au fost găsite bucăți de sticlă și crengi în pavajul scuarului amenajat în memoria victimelor catastrofei de la Cernobâl, amenajat în Parcul „Valea Trandafirilor”, lucrările au fost stopate.

„O parte din pavajul de curând instalat în scuarul amenajat în memoria victimelor catastrofei de la Cernobâl va fi schimbat. În urma unei expertize a pavelelor instalate pe aleile din scuarul amplasat în Parcul „Valea Trandafirilor”, care se află în proces de renovare, s-a constatat că pe alocuri pavajul este necalitativ, acesta este deformat, în compoziţia sa sunt prezente impurităţi (crengi şi plastic) şi se fărâmiţează uşor”, a precizat primarul capitalei, Ion Ceban.

Facebook/Ion CebanFacebook/Ion Ceban

În rezultat, lucrările au fost sistate de către Direcţia Construcţii Capitale, responsabilă de şantierul în cauză, iar agentul economic, care a fost desemnat câştigător în urma concursului public, a fost somat să remedieze situația din surse proprii.

Facebook/Ion CebanFacebook/Ion Ceban

Edilul a mai spus că agenții economici care vor folosi materiale necalitative în timpul lucrărilor pe șantierele din oraș vor fi penalizați și vor recompsensa fraudele din resurse proprii, iar în timpul lucrărilor vor fi prezenți și supraveghetori tehnici.

Facebook/Ion CebanFacebook/Ion Ceban

Municipalitatea Chișinău va cheltui în acest an pentru reparația străzilor peste 600 de milioane de lei.

Precizăm că pe 26 aprilie 2021 s-au împlinit 35 de ani la producerea accidentului de la Cernobîl.

Noutăţile partenerilor

comentarii: