image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Socialiștii, criticați că vin cu majorări pentru medici doar de dragul campaniei prezidențiale a lui Dodon; Reacția PSRM

Platforma Demnitate și Adevăr, PAS, Pro Moldova și Partidul „Șor” a boicotat ședința de azi a Parlamentului nemulțumiți de încercarea guvernului Chicu de a-și asuma răspunderea pentru anumite legi, în special cea care ține de rectificările la Legea Bugetului.

„Noi nu vom participa azi la ședința în care i se face figurație lui Ion Chicu. Este o sfidare a buchiei parlamentarismului. Acest act de asumare a fost o decizie unilaterală a lui Igor Dodon, nici măcar a lui Ion Chicu”, a declarat vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

În context, deputatul a declarat că asumarea răspunderii are loc pentru a fi evitate întrebările parlamentarilor referitoare la unele majorări, spre exemplu, cum ar fi încercarea de majora salariile pentru medici, cu o lună înainte de alegerile prezidențiale.

„De ce majorările pentru medici sunt planificate de la 1 septembrie și oamenii le vor primi abia din octombrie? De ce nu putem să le introducem din 1 august, dacă nu de la 1 iulie. Costul pentru încă o lună ar fi de 130 milioane. Noi ușor putem să le identificăm dacă mai reducem niște cheltuieli administrative la unele autorități, dacă spre exemplu reducem bugetul Președinției. De ce să nu ajutăm medicii când ei au cea mai mare nevoie? Miza este al doilea mandat al lui Igor Dodon! Ceea ce se întâmplă în țară la momentul actual, este mai puțin important pentru aceasta”, a spus Slusari

De cealaltă parte, socialiștii spun că argumentele opoziției nu sunt decât o încercare de a-și justifica lipsa în plenul Parlamentului. „Și noi, fiind cea mai mare fracțiune, puteam să venim cu această inițiativă privind majorarea salariilor pentru medici. Asta ar însemna o politizare. Sincer, considerăm că aceste propuneri trebuie să vină de la Guvern. E perfect logic că atunci când e vorba de salarii să vină executivul. Acest subiect e prea politizat. E doar o încercare a unor colegi din Parlament de a-și justifica lipsa în plen. Poate asta sună credibil pentru unii cetățeni care se uită doar pentru că le place de ei”, a spus Vlad Bătrâncea.

Amintim că Platforma DA, PAS, grupul parlamentar Pro Moldova și Partidul „Șor” au boicotat și ședința de ieri, 2 iulie, a Parlamentului, nemulțumiți că Executivul intenționează să prezinte proiectul de asumare a răspunderii pentru modificările la buget.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: