image
Sursa foto: Getty Images

Epidemia cu coronavirus, în atenţia CIO. Când se va decide dacă Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfăşura normal

Comitetul Internaţional Olimpic este şi el alarmat de veştile referitoare la epidemia cu coronavirus - extinderea îmbolnăvirilor poate pune în pericol desfăşurarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo din vara aceasta. Nici capitala Japoniei nu a fost ocolită de cazurile de contaminare cu coronavirus.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat luni că lumea trebuie să se aştepte la o epidemie de proporţii. Iar una din măsurile pentru a preveni răspândirea virusului este anularea evenimentelor sportive, aşa cum s-a întâmplat în China. Recent, Italia a adoptat măsuri similare.

Cel mai vechi membru al Comitetului Internaţional Olimpic, Dick Pound, a acordat un interviu în care recunoaşte că organizaţia din care face parte va lua o decizie în timp util, în colaborare cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

"Este o decizie extrem de complicată care nu poate fi luată fără să ai informaţii verificate în prealabil. Nu poţi să amâni un eveniment de amploarea Jocurilor Olimpice, este atâta lume implicată, atâtea ţări, televiziuni...Nu poţi spune:"hai să le ţinem în octombrie". Dar vom da verdictul cel târziu în luna mai - asta pentru că trebuie luate măsuri sporite de securitate, de la mâncare şi hoteluri până la studiourile tv," a fost reacţia lui Dick Pound.

Londra s-a oferit să găzduiască din nou Jocurile Olimpice - gest care a atras furia organizatorilor japonezi. Pound exclude o alternativă de acest gen în cazul în care Jocurile nu se vor putea disputa la Tokyo.

"Este un nou tip de război, dacă epidemia se extinde probabil Jocurile vor fi anulate. Japonia a investit deja peste 12 miliarde de dolari...Ar fi greu să ne mutăm în alt oraş, puţine au capacitatea de a găzdui un asemenea eveniment. Nici nu e recomandabil ca mai multe oraşe să împartă competiţiile ," a explicat Pound.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: