În după amiaza zilei de ieri, 19 octombrie, polițiștii de frontieră au fost alertați de prezența a două persoane pe o barcă cu motor pe lacul Manta. Imediat, la fața locului s-au deplasat angajații SPF Cahul cu mașina de serviciu.

Ajungând în regiunea căii ferate, poliția a stopat mijlocul de transport de model Volkswagen Passat în care urcaseră bărbații. Tot aici mai erau trei câini de vânătoare.

Atât conducătorul auto cât și pasagerul s-au opus solicitării de a se legitima, precum și de a deschide ușa portbagajului. Mai mult, șoferul a încercat să părăsească locul deteriorând bara de protecție din spate a automobilului de serviciu al poliției.

În replică, polițistul de frontieră a efectuat două împușcături cu arma din dotare, în aer. Bărbații au ignorat și de această dață cerințele legale ale polițiștilor de frontieră, deplasându-se cu viteză sporită spre localitatea Crihana Veche.

La scurt timp a fost stabilită identitatea lor, ambii fiind locuitori ai raionului Cahul. 

Audiate, persoanele au recunoscut doar implicarea lor în accidentul rutier, menționând că se aflau la o plimbare cu câinii.

Poliția de frontieră informează că vor continua cercetările până la elucidarea tuturor circumstanțelor privind documentarea aflării neautorizate în zona de frontieră. Despre comiterea accidentului rutier și părăsirea locului au fost informați angajații Inspectoratului de Poliție Cahul, care cercetează cazul.