image
Sursa foto: jurnal.md

ANI s-a autosesizat în cazul investigației despre Adrian Popenco care trăiește din mila rudelor

ANI solicită Inspectoratului de Integritate să examineze faptele descrise în investigația despre șeful adjunct al Procuraturii municipiului Chișinău, Adrian Popenco.

În contextul investigației anticoruptie.md din data de 25 noiembrie 2020, în care este vizat șeful adjunct al Procuraturii municipiului Chișinău, dar și a comunicatului de astăzi, emis de Procuratura Generală, precizăm că Autoritatea s-a autosesizat asupra investigației, încă de ieri, 26 noiembrie, fiind semnată în acest sens o sesizare din oficiu de Președintele ANI, dna Rodica Antoci. În sesizarea din oficiu, se solicită Inspectoratului de Integritate, ca în baza art. 28 al Legii 132/2016 să se examineze faptele descrise în investigație, se arată în comunicat.

Și Procurorul General Alexandr Stoianoglo a luat act de raportul lui Adrian Popenco, vizat în investigația jurnalistică și a transmis materialele către Autoritatea Națională de Integritate pentru examinare conform competenței.

Amintim că șeful adjunct al Procuraturii municipiului Chișinău, Adrian Popenco, locuiește într-o casă de invidiat într-un cartier de lux din localitatea Dumbrava, lângă Capitală, și conduce de trei ani un Mercedes de ultima generație. Cu toate acestea, omul legii susține că nu îi aparține nimic.

Citeşte mai mult despre

ANI

Noutăţile partenerilor

comentarii: