image
Sursa foto: Profimedia

Jurgen Klopp: "E ca și cum ar fi prima finală! Ce a făcut Emery la Villarreal este incredibil!"

Jurgen Klopp a lăudat dăruirea jucătorilor săi după calificarea în finala UEFA Champions League, pe care a descris-o "ca şi cum ar fi prima" din cariera sa, în urma victoriei cu 3-2 în faţa lui Villarreal, în manşa secundă a semifinalelor competiţiei.

"Această finală, am impresia că este ca şi cum ar fi prima. Este mereu special. Un mare respect pentru Villarreal. Este un stadion formidabil şi ce au făcut aici, ce a făcut Unai (Emery) este incredibil. Am meritat victoria, dar această victorie vine dintr-o enormă performanţă colectivă. Să revii de la 2-0... Nu-mi doream să apărăm rezultatul din tur, ci să căutăm victoria", a declarat Klopp.

"La început, am fost impresionaţi de ei. Nu am construit nimic. Nu am jucat pe spaţiile potrivite. Aruncam mingi lungi şi forţam jocul nostru. Am avut câteva mingi bune de jucat, dar niciodată suficient pentru a avea un moment potrivit", a mai spus Klopp.

"La pauză, le-am explicat băieţilor că trebuie să fim mai puternici şi să ne mişcăm mai inteligent. Nu ne mişcam suficient. Nu reuşeam să ne găsim mijlocaşii. Cei trei atacanţi ai noştri erau blocaţi. A trebuit să rezolvăm această chestiune", a adăugat tehnicianul german.

Liverpool s-a calificat în finala UEFA Champions League, după ce a învins-o pe Villarreal cu scorul de 3-2 (0-2), marţi seara, în deplasare, în manşa secundă a semifinalelor competiţiei.

''Cormoranii'', care au câştigat pe Anfield cu 2-0, au făcut o primă repriză foarte slabă şi au fost conduşi la pauză cu 2-0, prin golurile marcate de Boulaye Dia (3) şi Francis Coquelin (41).

Jurgen Klopp a făcut ajustările necesare la cabine, l-a introdus pe Luiz Diaz şi Liverpool a reuşit să înscrie de trei ori în mai puţin de un sfert de oră, prin Fabinho (62), Luis Diaz (67), Sadio Mane (74).

Liverpool s-a calificat în cea de-a 10-a sa finală în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi, urmând să o înfrunte pe Real Madrid sau pe Manchester City, în data de 28 mai, pe Stade de France.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: