image
Sursa foto: procuraturaanticorupție.md

Doi angajați ai Căii Ferate din Moldova și un șef de serviciu din cadrul IGP, deferiți justiției pentru trafic de influență

Doi angajați ai ÎS Calea Ferată din Moldova și un șef de serviciu din cadrul IGP sunt învinuiți de trafic de influență și de exercitarea atribuțiilor în sectorul public în situație de conflict de interese.

Procuratura Anticorupție anunță despre transmiterea în instanța de judecată, a cauzei penale ce vizează doi angajați ai ÎS Calea Ferată din Moldova, și un șef de serviciu din cadrul IGP.

Aceștia sunt învinuiți de trafic de influență și de exercitarea atribuțiilor în sectorul public în situație de conflict de interese.

În rezultatul măsurilor speciale de investigație și acțiuni procesual penale efectuate de procurorii anticorupție și organul de urmărire penală al Direcției Poliție Chișinău, IGP al MAI, a fost posibilă documentarea întregii scheme infracționale de corupție atât a cumpărătorului de influență, cât și a traficantului de influență.

Conform materialelor cauzei penale, la data de 19 februarie 2019, însoțitoarea de vagon din cadrul Direcției de deservire a călătorilor, CFM, conștientizând comiterea unui act de corupere i-a promis șefului de tren din cadrul aceleiași instituții, mijloace bănești în sumă de 7000 de euro.

În schimb, ultimul urma să contribuie la soluționarea cauzei penale în privința feciorului ei, ca să nu fie tras la răspundere penală pentru punerea în circulație ilegală a drogurilor.

Drept urmare, șeful de teren, susținând că se cunoaște cu un șef de secție din cadrul Direcției de poliție a mun. Chișinău, IGP al MAI, a menționat că va vorbi cu ultimul, care la rândul său va influența persoanele publice care efectuează urmărirea penală, pentru emiterea unei decizii favorabile în privința învinuitului și anume eliberarea acestuia de răspundere penală.

În continuarea acțiunilor sale infracționale șeful de teren din cadrul CFM, având la sine mijloacele bănești în mărime de 700 de euro, primite de la însoțitoarea de vagon din cadrul aceleiași instituții, acționând prin înțelegere prealabilă i-a transmis șefului de secție din cadrul Direcției de poliție.

Imediat în urma transmiterii banilor, ultimul a fost percheziționat de către angajații PA, fiindu-i ridicată suma primită.

Citeşte mai mult despre

comentarii: