image
Sursa foto: TIME

Cine este „Copilul anului 2020” desemnat în premieră de revista „Time”

Gitanjali Rao, o adolescentă de 15 ani din Statele Unite a fost desemnată de revista TIME „Copilul anului 2020”. Adolescenta s-a făcut remarcată încă de acum câțiva ani după ce a inventat un dispozitiv mobil pentru detectarea plumbului în apa potabilă, dar și a unei aplicații care depistează hărțuirea online.

Gitanjali Rao a fost aleasă dintre 5.000 de nominalizați la titlul de „Copilul anului 2020”.

Într-un interviu acordat actriței și activistei Angelina Jolie, laureata a spus că speră să-i poată inspira și pe ceilalți copii să vină cu idei pentru a rezolva problemele lumii. Adolescenta vrea să studieze genetica și epidemiologia la celebrul Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Revista „Time”, care acordă titlul de „Omul anului” încă din 1927, susține că noua categorie, „Copilul anului”, pe care a instituit-o începând de anul acesta, este o modalitate de a scoate în evidență tinerii care au o influență pozitivă asupra comunităților lor, scrie digi24.ro.

Anul trecut, titlul de „Omul anului” i-a revenit, la numai 16 ani, activistei suedeze de mediu Greta Thunberg, cea mai tânără persoană care a obținut acest titlu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: