image
Sursa foto: Jurnal.md/ Nadejda Roscovanu

De la „trenirovcă” la „prezumția nevinovăției”; Țuțu se plânge că e intimidat: „Dosarele nu se deschid la comanda politică”

Fostul deputat PD Constantin Țuțu, trimis în judecată pentru trafic de influență și escrocherie în proporții deosebit de mari, acuză că este intimidat de politicieni și susține că acuzațiile în adresa sa sunt nefondate și abuzive.

Țuțu a venit cu o reacție pe contul său de Facebook, după ce ieri Procuratura Anticorupție a finalizat și expediat în judecată cauza penală de învinuire a sa pentru două capete de acuzare. Fostul deputat și sportiv, care anterior schimonosea cuvinte la tribuna legislativului, iar la TV spunea că merge la „trenirovcă”, a publicat o postare fără greșeli și în care folosește chiar termeni juridici.

„Dosarele penale nu trebuie deschise spre deliciul publicului, la comanda politicienilor, cum s-a procedat în anul 2019 și ulterior, cu oameni presați ca să facă declarații mincinoase împotriva mea și cu probe obținute și administrate ilegal. Scopul final este intimidarea mea, presiunile fiind enorme, cu dosare peste dosare”, se arată în postare.

Țuțu spune că a aflat și el, ca și toată lumea, din presă, despre faptul că Procuratura Anticorupție a finalizat și a expediat în judecată cauza penală de învinuire a pentru două capete de acuzare: „trafic de influență” și „escrocherie în proporții deosebit de mari” și că ultimul capăt de acuzare a fost pornit la 28 aprilie și vizează absolut aceleași fapte ca și prima acuzare – pe trafic de influență.

Totodată, fostul deputat PD spune că actele procesuale sunt lovite de nulitate, fiind realizate de un procuror aflat în incompatibilitate, anume acel procuror care a refuzat, prin ordonanță, în pornirea urmăririi penale în anul 2018.

„Pe această cale, remarc că s-au admis încălcări foarte grave în cauza penală care mă vizează, de la pornirea acestea într-un mod ilegal, la comandă politică, până la așa-numita finalizare a urmăririi penale, prin lipsa prezentării rechizitoriului, iar zecile de cereri și plângeri sunt pendinte și nesoluționate în modul prevăzut de lege. Mai mult, a fost încălcat dreptul la apărare, prezumția nevinovăției, iar probele administrate sunt viciate și demonstrează contrariul. Cu dreptate și adevăr înainte”, își încheie Constantin Țuțu postarea.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: