image
Sursa foto: Getty Images

Sir Lewis Hamilton? Motivul pentru care pilotul ar putea să nu fie înnobilat de Regină la finalul anului

Lewis Hamilton a scris istorie în Formula 1 după ce va deveni pentru a 7-a oară campion mondial, egalând recordul de titluri deținut de Michael Schumacher.

Iar un grup de parlamentari englezi au propus ca pilotul de 35 de ani să fie înnobilat pentru realizările sale remarcabile cu ocazia ceremoniilor regale de Anul Nou.

"Vă scriem ca să încurajăm recomandarea către Maiestatea Sa Regina să accepte acordarea unui titlu nobiliar.

Este evident că Lewis a demonstrat performanțe extraordinare în domeniul în care activează și aduce onoare Regatului Unit," se arată în scrisoarea parlamentarilor către premierul Boris Johnson, cel care ar urma să facă recomandarea.

Însă marea problemă este faptul că Lewis Hamilton este rezident în Monaco, loc care este un adevărat paradis fiscal.

Acesta este motivul pentru care marele campion a fost criticat în ultimii ani, dar acesta a explicat că își achită toate obligațiile față de Marea Britanie.

Unul din cei care susțin ca lui Hamilton să i se recunoască meritele, președintele Motorsport UK, David Richards, a precizat că sportivul plătește taxe în 9 țări, iar conform registrului fiscal este, ca sumă plătită statului, în primii 5000 de plătitori de taxe din Marea Britanie.

"Ar fi o mare greșeală ca UK să nu acorde o asemenea onoare lui Lewis Hamilton pentru realizările sale istorice din cauza locului unde preferă să stea sau să lucreze, sau pentru că nimni nu înțelege cum își plătește obligațiile către stat," a explicat acesta.

Lewis Hamilton a spus de mai multe ori că el achită taxele în Marea Britanie, deși veniturile sale provin din mai multe țări.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: