image
Sursa foto: flickr.com

Fost deputat ucrainean, găsit mort într-o fântână dintr-o suburbie a Chișinăului; Învinuiții riscă închisoare pe viață

Doi ucraineni riscă detenţie pe viaţă pentru omor intenţionat, după ce au ucis, anul trecut, un fost deputat ucrainean pe teritoriul Republicii Moldova. Unul dintre aceștia a fost deja extrădat din Belgia pentru a fi tras la răspundere.

Procuratura municipiului Chişinău, Oficiul Râşcani, anunţă despre finalizarea urmăririi penale în privinţa unuia dintre învinuiţi şi transmiterea dosarului în judecată.

Cadavrul fostului deputat ucrainean, în vârstă de 59 de ani, fost deputat al Radei din Regiunea Jitomir, a fost găsit pe 18 mai 2018, într-o fântână din preajma comunei Grătieşti, având semne de moarte violentă.

Potrivit probatoriului, victima a ajuns la Chişinău în seara zilei de 15 mai 2018 pentru a se întâlni cu cei doi învinuiţi, ambii cetăţeni ucraineni, cu care stabilise din timp o întrevedere în sectorul Botanica. Fiind preluat cu maşina de către învinuiţi şi deplasându-se pe traseul Chişinău – Bălţi, cei doi au strangulat victima, iar pentru a ascunde urmele infracţiunii, i-au aruncat cadavrul într-o fântână de lângă Grătieşti.

Imediat după crimă, făptaşii au părăsit teritoriul republicii. Aceștia totuși au fost identificați şi să decopere crima, indivizii fiind anunţaţi în căutare internaţională. Acum o lună, unul dintre învinuiţi a fost reţinut pe teritoriul Belgiei şi extrădat autorităţilor Republicii Moldova pentru a fi tras la răspundere penală, iar complicele acestuia continuă să fie căutat, materialele în privinţa lui fiind disjunse într-o procedură separată.

Fiind audiat de procurori, învinuitul nu şi-a recunoscut vina şi a refuzat de a face declaraţii. Totuşi, potrivit procurorilor, omorul a fost planificat din timp, iar învinuiţii au pus la cale toate detaliile crimei, ademenind victima pe teritoriul Republicii Moldova, mizând astfel că nu vor putea fi identificaţi şi traşi la răspundere pentru cele săvârşite.

Noutăţile partenerilor

comentarii: