image
Sursa foto: jurnal.md

O directoare de grădiniță din raionul Drochia și-a angajat fiica și ginerii la lucru în instituția pe care o conduce

O directoare de grădiniță din raionul Drochia riscă să fie eliberată din funcție după ce și-a angajat fiica și ginerii la lucru.

Timp de trei ani, directoarea grădiniței Izvoraș din satul Chetrosu, raionul Drochia, a semnat mai multe acte juridice privind angajarea în funcție a rudelor în aceeași instituție.

Potrivit Autorității Naționale de Integritate, Aurelia Dochinescu a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, semnând 10 acte juridice sau administrative ce vizează rudele sale angajate în aceeași instituție.

Funcționara și-a angajat fiica în calitate de cadru didactic, iar pe cei doi gineri în calitate de muncitori reparatori. În perioada 2015-2018, aceasta a semnat două contracte individuale de angajare și opt ordine de acordare sau eliberare a concedilor.

Cazul a fost cercetat de ANI, iar directoarea riscă să fie eliberată din funcție cu probabilitatea de interdicție a ocupării unei funcții publice pe o perioade de trei ani.

Menționăm că, potrivit legislației, funcționara era obligată să informeze șeful ierarhic sau organul ierarhic superior imediat, dar nu mai târziu de 3 zile de la data constatării, despre conflictul de interese în care se află și să nu rezolve cererea/demersul, să nu emită actul administrativ, să nu încheie, direct sau prin intermediul unei persoane terțe, actul juridic, să nu ia sau să nu participe la luarea deciziei în exercitarea mandatului, a funcției publice sau de demnitate publică până la soluționarea conflictului de interese.

Noutăţile partenerilor

comentarii: