image
Sursa foto: Facebook/Alexandru Machedon

StarNet oferă instrumente digitale pentru școlile din Moldova // VIDEO

Elevii și studenții pot dobândi mai multă autonomie și mai bune rezultate prin colaborarea online. De acest lucru sunt convinși și companiile StarNet, împreună cu alți parteneri publici și privați, care au semnat un Memorandum.

Semnatarii și-au propus să susțină un ecosistem educațional digital, prin asigurarea tehnologiilor necesare și a conectivității la internet de mare viteză pentru 300 de școli.

„Este istoria vieții mele. Acum 25 de ani, într-un laborator de informatică am început istoria internetului în Republica Moldova. Și atunciaveam gândul ca toate școlile din Republica Moldova să fie conectate. În 1996 am conectat primele cinci școli. Acum revenim la visul meu de a conecta toate școlile din sistem”, afirmă directorul executiv al companiei StarNet, Alexandru Machedon.

„Parteneriatul care i-a naștere aici este ceva inovator și foarte important pentru domeniul educației”, a menționat șeful misiunii USAID Moldova, Scott Hocklander.

Conform sondajelor, peste 16 mii de elevi și peste 200 de cadre didactice din țară nu dețin acces la internet. Progresul înregistrat în privința integrării tehnologiei în educație continuă să fie mic, chiar și în contextul pandemiei. StarNet și-a propus să schimbe lucrurile și va oferi conexiune la internet pe un termen de 5 ani.

„La prima etapă ne propunem conectarea a 300 de școli. Este practic a treia parte din sistemul educațional. Venim cu fibră optică cu o capacitate de 1 Gigabyte. Este o viteză foarte înaltă care va permite tuturor elevilor și profesorilor să navigheze pe internet și să „consume” tehnologii avansate. Mă bucur că la acest proiect s-a alăturat mai mulți parteneri și am fost susținuți de USAID, de Guvernul Marii Britanii și de Suedia”, a remarcat Alexandru Machedon.

Digitalizarea învățământului este accelerată de progresul rapid al noilor tehnologii.

Fondatorul Starnet, Alexandru Machedon, și-a lansat compania pe piața telecomunicațiilor în 2003, iar pe parcursul celor 18 ani de activitate a susținut și stimulat tinerii ambițioși prin diverse proiecte educaționale, printre care se numără programul „Noi apreciem inteligența" sau Programul Național de Robotică și Școala Informală de IT „Academy+Moldova”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: