image
Sursa foto: Profimedia

Spaniolii, sfidători după eșecul cu Japonia: “Jumătate dintre echipe sunt mai slabe decât noi”

Japonia a produs o surpriză imensă la Cupa Mondială din Qatar și a învins-o pe Spania, scor 2-1, în ultima rundă din grupa E.

Ambele formaţii s-au calificat în optimile de finală, Japonia de pe primul loc, iar Spania de pe poziția a doua. Germania și Costa Rica au fost eliminate.

Spania a condus cu 1-0 la pauză, după reușita lui Alvaro Morata, din minutul 7. Părea o misiune facilă pentru iberici, având în vedere că Japonia n-a trimis niciun șut pe poartă în primele 45 de minute și a avut o posesie a mingii de 17%.

Japonia a avut o evoluție fulminantă în debutul reprizei secunde și a înscris prin Ritsu Doan (48’) şi Ao Tanaka (53’). A doua reușită a fost controversată, după ce mingea a părut că iese din teren cu toată circumferința, dar VAR a validat golul.

Selecționerul Spaniei, Luis Enrique, și-a avertizat jucătorii că n-au niciun motiv de sărbătoare, deși s-au calificat în faza optimilor de finală.

Publicația spaniolă Marca a dezvăluit ce au discutat jucătorii naționalei Spaniei cu selecționerul, în vestiar, după eșecul cu Japonia.

"În ciuda modului agonizant în care s-au calificat, jucătorii și staff-ul tehnic continuă să aibă încrederea intactă. Jucătorii spanioli văd partea plină a paharului. Discuțiile din vestiar s-au orientat și către rezultatele înregistrate de Germania și Belgia, care merg acasă.

“Suntem încă în viață”, a fost mesajul care a ieșit la suprafață după meciul cu Japonia. Jucătorii au recunoscut că obiectivul nu este aproape, dar s-a făcut un prim pas important către el.

“Jumătate dintre echipe sunt mai slabe decât noi, sunt deja acasă”, a fost un alt mesaj care a răsunat în vestiar. Ulterior, discuțiile s-au axat pe munca din următoarele zile, pentru a ajunge la un nivel optim.

După eșecul cu Japonia, staff-ul Spaniei vrea să demonstreze că mixul de experiență și tinerețe poate fi unul perfect, la care se poate adăuga mai multă dorință.

Convingerea jucătorilor este că nimic nu s-a pierdut. Grupul este pregătit să depășească altfel de momente grele. Prăbușirea despre care a vorbit Luis Enrique a fost deja uitată.

Pentru mulți jucători, Cupa Mondială abia acum începe. Jucătorii continuă să creadă în Luis Enrique, dar și antrenorul crede în potențialul grupului.

Luis Enrique nu și-a ascuns nemulțumirea, a fost furios, a cerut explicații pentru ce s-a întâmplat, pentru relaxarea din repriza a doua. La finalul discuției, fotbaliștii au spus: “Mesajul a fost primit”.", notează Marca.

În optimile de finală ale Cupei Mondiale Qatar 2022, Spania va înfrunta câştigătoarea Grupei F, Maroc, meciul fiind programat pe 6 decembrie (Education City Stadium - Doha, ora 17:00).

Japonia, care a câştigat grupa E, va înfrunta a doua clasată din Grupa F, Croaţia, vicecampioana mondială. Meciul va avea loc pe 5 decembrie (Al Janoub Stadium - Al Wakrah, ora 17:00).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: