image
Sursa foto: Profimedia

Surprize mari la Roland Garros: Daniil Medvedev, trimis acasă după un meci fără istoric! Și Stefanos Tsitsipas e OUT

Daniil Medvedev, numărul doi mondial, a fost eliminat luni seară în optimile de finală ale turneului de Grand Slam de la Roland Garros, înclinându-se fără drept de apel în trei seturi, 6-2, 6-3, 6-2, în faţa croatului Marin Cilic, după o oră şi 45 de minute de joc.

Medvedev (26 ani) a venit la Paris după o singură partidă disputată pe zgură, în condiţiile în care a stat aproximativ două luni departe de circuit, în urma unei operaţii de hernie, efectuată la începutul lunii aprilie. El a reuşit însă să treacă de primele trei tururi în capitala Franţei fără să cedeze niciun set.

Marin Cilic, în vârstă de 33 de ani, fost număr trei mondial, care nu a mai acces în sferturile de finală pe zgura pariziană din 2018, se va duela pentru un loc în ultimul careu cu rusul Andrei Rublev (locul 7 ATP), care a profitat de abandonul adversarului său din optimi, italianul Jannik Sinner, cap de serie numărul 11), în setul al treilea, la scorul de 1-6, 6-2, 2-0.

Eliminarea lui Daniil Medvedev vine după cea a grecului Stefanos Tsitsipas, numărul 4 mondial şi finalistul ediţiei trecute de la Roland Garros, care s-a înclinat la rândul său în optimi, în faţa danezului Holger Rune (7-5, 3-6, 6-3, 6-4).

În vârstă de 19 ani, Rune a devenit cu această ocazie primul jucător danez care atinge sferturile de finală în Marele Şlem la simplu masculin, de la debutul erei Open. El îl va înfrunta în turul următor pe norvegianul Casper Ruud, favoritul numărul opt, care l-a învins în patru seturi, 6-2, 6-3, 3-6, 6-3, pe polonezul Hubert Hurkacz, cap de serie numărul 12.

Roland Garros - optimi de finală:

Andrei Rublev (Rusia/N.7) - Jannik Sinner (Italia/N.11) 1-6, 6-4, 2-0 (abandon Sinner)

Marin Cilic (Croaţia/N.20) - Daniil Medvedev (Rusia/N.2) 6-2, 6-3, 6-2

Casper Ruud (Norvegia/N.8) - Hubert Hurkacz (Polonia/N.12) 6-2, 6-3, 3-6, 6-3

Holger Rune (Danemarca) - Stefanos Tsitsipas (Grecia/N.4) 7-5, 3-6, 6-3, 6-4

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: