image
Sursa foto: Profimedia

Pep Guardiola se opune transferului lui Neymar la Manchester City; Motivul invocat de antrenorul catalan

O nouă vară agitată pentru brazilianul Neymar (30 de ani). Acesta și-ar dori plecarea de la Paris Saint-Germain după cinci ani, însă nu se găsesc prea multe cluburi dispuse să-i îndeplinească pretențiile financiare.

Potrivit presei din Franța, Paris Saint-Germain l-a oferit pe sud-american la Manchester City, într-o afacere ce l-ar fi inclus și pe portughezul Bernardo Silva, însă antrenorul spaniol al ”cetățenilor”, Pep Guardiola, s-a opus.

Chiar dacă patronii celor de la City ar fi fost încântați să-l aibă pe Neymar la club, Pep Guardiola s-a opus vehement venirii jucătorului. Este bine cunoscut faptul că antrenorul catalan ține foarte mult la disciplina tactică, exact ceea ce îi lipsește cu desăvârșire lui Neymar, mai ales în ultimele sezoane.

Neymar a fost criticat frecvent în Franța pentru faptul că ”uită” să facă faza defensivă, iar colegii săi rămân descoperiți în defensivă. Iar când în teren mai sunt jucători precum Leo Messi și Kylian Mbappe, care la rândul lor nu fac faza defensivă, efectul este uneori ”devastator”.

Așadar, Pep Guardiola nu dorește să facă rabat de la filozofia sa. Construiește la Manchester City o echipă, care să se plieze pe nevoile sale tactice, în principal. Dacă ar venit la City, Neymar ar putea da peste cap întregul mecanism al echipei, anunță francezii de la ”Le Parisien”.

Neymar mai are contract cu Paris Saint-Germain pentru următorii cinci ani, însă nu mai dorește să continue. Nici conducătorii echipei nu îl mai vor la club, însă rămâne de văzut ce club va reuși să-i plătească salariul colosal avut în Franța.

O posibilă destinație ar putea fi Newcastle, care dispune de finanțe, dar nu este pe măsura ambițiilor lui Neymar. Potrivit The Sun, Neymar este dorit de șeicii de la Newcastle, devenit de curând ”cel mai bogat club din lume”.

Sursa citată mai sus notează că Newcastle vrea să profite de haosul de la PSG și pregătește o ofertă de nerefuzat pentru Neymar. Șeicul este dispus să îi plătească salariul de 500.000 de euro săptămânal al lui Neymar, pe lângă suma de transfer, care s-ar ridica la aproximativ 200 de milioane de euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: