image
Sursa foto: Getty Images

Abramovich, compensaţii-record plătite antrenorilor: Suma uriașă cerută de Napoli pentru Sarri

Patronul lui Chelsea, Roman Abramovich, vrea să-l înlocuiască pe Antonio Conte cu un alt italian, Maurizio Sarri, însă misiunea miliardarului rus se anunţă extrem de dificilă.

Fostul patron al lui Sarri de la Napoli, Aurelio De Laurentiis, l-a anunţat pe Abramovich că trebuie să plătească o compensaţie de 20 de milioane de euro pentru Sarri, potrivit presei italiene. Şi asta deşi napoletanii l-au demis în această vară pe Sarri şi înlocuit cu Carlo Ancelotti. Sarri primeşte însă în continuare compensaţii de la trupa de pe San Paolo, acesta putând fi motivul pentru care De Laurentiis îi solicită bani lui Abramovic.

Pe lângă aceşti bani, patronul grupării de pe Stamford Bridge ar trebui să-i achite şi zece milioane de euro drept compensaţii şi lui Antonio Conte, în cazul demiterii acestuia. Chelsea a reluat pregătirile sâmbătă cu Antonio Conte antrenor, însă italianul nu a apărut în nicio poză şi nu a fost nici măcar menţionat de site-ul oficial al londonezilor.

Dacă va plăti cele zece milioane de euro solicitate de Conte, Chelsea va ajunge la o sumă incredibilă, de peste 100 de milioane de euro, plătită drept compensaţii doar managerilor de care s-a despărţit din 2007 încoace, după prima demitere a lui Jose Mourinho. Până acum suma este de 94 de milioane de euro.

Abramovich le-a plătit cel mai mult pentru reziliere lui Jose Mourinho (37 de milioane de euro pentru două demiteri), Andre Villas-Boas (30 de milioane de euro) şi Luiz Felipe Scolari (17 milioane de euro).

Chelsea monopolizează podiumul celor mai scumpe clauze plătite antrenorilor după demitere.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: