image
Sursa foto: poză simbol

Muzeul Naţional de Artă al Moldovei invită la Noaptea Europeană a Muzeelor

Muzeul Naţional de Artă al Moldovei propune publicului larg o diversitate de activităţi culturale prilejuite de Noaptea Europeană a Muzeelor care se desfășoară în data de 14 mai, începând cu ora 17.00. Este vorba despre ateliere educative și de creație cu artiști plastici, muzică și poezie. Accesul este gratuit.

De la ora 17.00 și până la 23.00, vor putea fi vizitate expozițiile permanente și temporare ale muzeului, iar în intervalul 18.00-20.00 vor fi desfășurate ateliere de creație pentru copii. Tot de la ora 18.00 și până la 21.00 vor fi realizate desene decorative cu henna, dar în intervalul 20.00-21.30 vor fi desfășurate mai multe ateliere: de gravură (moderat de Ruslan Roșca), de poezie (moderat de Dumitru Crudu) și un masterclass Autoportret cu maestrul Mihai Țăruș.

De la 17.15 și până la 22.30, vor fi susținute recitaluri de muzică în Sala Mare. Vor evolua trupe de la Liceul Republican de muzică „S. Rahmaninov”, Școala de Arte „Al. Stârcea”, solist-flautistul Sălii cu Orgă din Chișinău, Ion Negură, reprezentanții Liceului Republican de muzică „C. Porumbescu”, solistele Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” Elena Demirdjean, Adriana Spunei, Violeta Botezatu, la pian – Marian Stârcea, reprezentanții Centrului de Excelență în Educație Artistică „Ștefan Neaga”, Jazz cu Melange Quartet – Anastasia Gusarova, flaut, Vera Stoianova, pian, Vasilii Moscvitin, Vlad Vdovicenco, contrabas.

Vizitatorii muzeului pot urmări recitaluri de muzică și la Sala cu Balcon. De la ora 18.00 și până la 22.30, vor fi susținute recitaluri de muzică de elevi de la Școala de Arte „Alexei Stârcea”, ansamblul de acordeoniști al Liceului Republican de muzică „Serghei Rahmaninov”, Alexandru Cioroi, Corul Național de Cameră, Ulizana&Tori și Centrul de Excelență în Educație Artistică „Ștefan Neaga”.

Acțiunea Noaptea Europeană a Muzeelor a fost inițiată de Ministerul Culturii din Franța, iar în prezent este patronată de către UNESCO și Consiliul Europei si Consiliul Internaițonal al Muzeelor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: