image
Sursa foto: crime moldova

Pronunțarea sentinței în dosarul lui David Davitean, amânată cu aproape o lună

Pronunțarea sentinței în dosarul lui David Davitean a fost amânată cu aproape o lună. Fostul cumnat al killerului Vitalie Proca urma să-și spună ieri ultimul cuvânt și să-și afle verdictul, însă avocații săi au lipsit de la ședință. Mama lui Davitean a protestat în fața Curții de Apel și l-a acuzat pe președintele instanței de supunere în fața oligarhului.

David Davitean a fost escortat la proces de mascații de la Fulger, dar și de către ofiţerii Departamentului Instituțiilor Penitenciare. La începutul ședinței, instanța a constatat lipsa celor doi avocați ai lui Davitean. Astfel, completul a decis să amâne procesul pentru 15 iunie și a aplicat apărătorilor câte o amendă de o mie de lei.

David Davitean afirmă că este deținut ilegal. Ulterior, mama lui Davitean a acuzat judecătorii și procurorii că ar fi în cârdășie cu Vladimir Plahotniuc. Gasparean a vorbit și despre păcatele celor, care ar fi fabricat dosarul.

Venera Gasparean a avut nevoie de intervenția medicilor, după ce i s-a făcut rău. Contactată pentru o reacție, purtătoarea de cuvânt a Curții de Apel a respins acuzațiile și le-a catalogat drept abuzive și neconfirmate. Anterior, șeful Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale, Nicolae Chitoroagă, a negat orice implicare în dosarul lui Davitean. Precizăm că la începutul lui 2016, cauza penală a fost clasată, iar la sfârșitul aceluiași an - reluată. Ulterior, David Davitean a fost condamnat de prima instanță la 16 ani de pușcărie pentru mai multe infracțiuni, printre care jaf și tâlhărie. Davitean spune că arestul său a fost pus la cale de către șeful PD, Vladimir Plahotniuc, pentru a-l determina pe killerul Vitalie Proca, deţinut în România, să declare în scris că nu-l cunoaşte pe oligarh. Afirmația a fost confirmată de către Proca în interviul pentru Jurnal TV. Plahotniuc a respins acuzațiile.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: