image
Sursa foto: captură video Jurnal.md

Usatâi: „Stafful lui Dodon va aduce organizat oameni pentru a ieși în noaptea de duminică; Voicu, răspunzător de mobilizare”

În noapte de dumincă spre luni la Chișinău ar putea avea loc un marș de susținere pentru Igor Dodon, în caz că acesta va obține victorie, sau un protest sub dnumirea de „Maidan Moldova” în caz că acesta va pierde fotoliul pentru funcția de președinte. Potrivit lui Renato Usatâi, stafful lui igor Dodon deja organizează transport pentru oameni din nordul țării pentru a-i aduce la Chișinău, iar ministru Pavel Voicu ar avea responsabilitatea de a aduna peste 40.000 de oameni.

Toate aceste detalii și scheme au fost date citirii de către Renato Usatâi în cadrul talk-showului „Secretele Puterii” de la Jurnal TV. Acesta a prezentat în direct unele rapoarte primite de la surse din Federația Rusă. În rapoartele respective ar fi toate cheltuielile pe care le-a avut Igor Dodon în campania electorală, inclusiv în acestea ar fi indicată suma de 120.000 de euro pentru acțiunile care ar trebui să aibă loc în noaptea de duminică spre luni.

Pe lângă transportarea organizată a persoanelor din nordul țării la Chișinău, în rapoartele de care a făcut rist Usatâi este indicată o sumă de bani preconizată pentru aducerea unor provocatori din Ucraina. Renato Usatâi presupune că ar fi o capcană, atât încâr provocatorii vor fi aduși de echipa lui Dodon, însă în societate să pară că aceștia sunt aduși de Maia Sandu.

„S-a cheltuit 190 de mii de euro pentru transport, pentru ce se va întâmpla în noaptea de duminică spre luni. Merge vorba despre transportul cetățenilor din nordul țării, cee de ce se ocupă ministrul Pavel Voicu, mobilizare totală pentru ca lumea să fie gata la Chișinău. Acum ei pregătesc proiectul pe care l-au numit „Maidan Moldova și prin care vor să aducă provocatori din Ucraina. Totodată aici se menționează că trebuie să informeze SIS-ul din Republica Moldova de acești oameni care sunt organizați tot de ei ca să vină în Republica Moldova”, a declarat Usatâi.

Potrivit lui Usatâi, de acțiunile de mobilizare ar fi răspunzător acum Pavel Voicu.

„Am vorbit cu mai mulți comisari care mi-au spus că iată ieri Voicu a lucrat în nordul țării cu mai mulți conducători ai poliției, astăzi în centru, mâine pleacă la sud, unde le-au spus să fie rezervate toate autobusele și rutierele pentru noaptea de duminică spre luni, deoarece ei fac un marș în susținerea lui Dodon. Lui Voicu i-a dat sarcina să adune 40.000 de oameni de la Ungheni până la Briceni și să le spună că dacă va fi victorie, iar dacă Dodon pierde pentru că sunt probleme foarte mari. Vor să organizeze o bătaie între oameni”, a mai menționat Usatâi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: