image
Sursa foto: foto simbol

Ministerul român al Afacerilor Externe a facilitat repatrierea unui militar al RM din Mali

Ministerul român al Apărării Naționale, în cooperare cu Ministerul român al Afacerilor Externe, au facilitat repatrierea unui militar al Republicii Moldova, care face parte din Misiunea UE de Instruire în Mali. Despre aceasta a anunțat Ambasada României la Chișinău.

Revenirea în siguranță a acestuia, alături de un număr de colegi români, s-a realizat prin intermediul unei curse aeriene speciale pe ruta Gao – București, operată de compania românească TAROM, la data de 17 aprilie 2020. Totodată, la aceeași dată, cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale din România, a fost asigurat tranzitul pe teritoriul României și transferarea militarului din Republica Moldova la punctul de control și trecere a frontierei Albița.

„Aceste demersuri reconfirmă angajamentul României de a acționa în beneficiul direct al cetățenilor din Republica Moldova și se adaugă demersurilor consecvente ale autorităților române de a facilita repatrierea în siguranță a cetățenilor din R. Moldova”, se mai spune în comunicatul Ambasadei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: