image
Sursa foto: Jurnal.md

SUA a oferit o nouă donație sub formă de echipament medical în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de Covid-19

Statele Unite ale Americii a oferit un lot de echipament medical şi logistic Ministerului Apărării în cadrul unei ceremonii care a avut loc astăzi la Brigada de Infanterie Motorizată “Ştefan cel Mare” .Donația a fost oferită prin intermediul Ambasadei SUA la Chişinău, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19.

Prezent la eveniment, ambasadorul Dereck J. Hogan a menționat că donaţia constituie nu doar un ajutor pentru Forţele Armate ale Republicii Moldova, dar şi un beneficiu pentru cetăţenii RM, care luptă cu pandemia COVID-19. „Acest echipament va spori capabilităţile Armatei Naţionale de a sprijini mai bine eforturile autorităţilor civile ale Republicii Moldova şi drept rezultat, mai multe vieţi vor fi salvate”, a declarat ambasadorul.

La rândul său, ministrul în exerciţiu Victor Gaiciuc a mulțumit partenerilor americani pentru sprijinul constant acordat Armatei Naţionale.

Donația americană, în sumă de  aproximativ 250 000 dolari SUA, conține echipament medical şi logistic mobil, inclusiv cardio monitoare, lămpi bactericide, termometre cu infraroşu, concentratoare de oxigen, dezinfectante, containere sanitare, cabine de duş, cabine Bio WC, maşini automate de spălat.

De notat că SUA au donat anterior un alt lot de echipament, în valoare de 15 000 USD, destinat pentru protecția cadrelor medicale din Spitalul Clinic Militar Central și Centrul Consultativ Diagnostic alMinisterului Apărării.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: