image
Sursa foto: pdm.md

Precizările PD: Dacă există discuții cu alte partide, acestea nu sunt „consultări pentru formarea unui nou Guvern”

Partidul Democrat anunță că nu a adoptat, în cadrul forurilor sale statutare, nicio decizie privind demiterea actualului Guvern sau instalarea unui guvern nou.

„Dacă există discuții între membri ai PDM cu reprezentanți ai altor partide, acestea nu pot fi calificate drept „consultări pentru formarea unui nou Guvern”. PDM a menționat și anterior că este deschis pentru dialog cu toate partidele autentice din Parlament (PAS, Platforma DA, PSRM)”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.

Totodată, PDM reamintește că deputați ai tuturor fracțiunilor parlamentare s-au angajat în Parlament să nu voteze niciodată un guvern alături de traseiști.

„Mai mult decât atât, Partidul Democrat din Moldova nu vede nicio posibilitate de dialog cu echipa hoților de miliarde, reprezentate în Parlament de grupul Candu și grupul Șor, și regretă că anumite forțe politice sunt gata să discute cu aceste două grupări”, se mai spune în comunicat.

Precizările au fost făcute după ce președintele Igor Dodon a delarat că este dispus să participe la discuții cu liderii PSRM, Platforma DA și PAS cu privire la anumite scenarii privind soarta Guvernului.

Acesta a spus că vede trei scenarii posibile: rămâne Guvern minoritar, o coaliție de salvare națională între PSRM, PDM, PAS și DA sau aceste patru partide se întâlnesc și decid că mergem la alegeri parlamentare anticipate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: