image
Sursa foto: jurnal.md

Candu va merge la Curtea Supremă de Justiție după ce candidatura sa nu a fost admisă la alegerile prezidențiale

Andrian Candu a declarat că va merge la Curtea Supremă de Justiție și dacă va fi nevoie la CEDO, în condițiile în care autoritățile acționează la comandă, ignorând opțiunea declarată a 18 mii de cetățeni, recunoscuți oficial de CEC.

„Este o mare dezamăgire decizia de astăzi a Curții de Apel, însă nedreptatea ridicată la rang de lege ne face și mai determinați în lupta pentru o republică nouă, curățată și cu lecțiile învățate”, a declarat președintele PRO MOLDOVA după ce Curtea de Apel a lăsat în vigoare decizia CEC, prin care a fost respinsă cererea de înregistrare a lui Andrian Candu în calitate de candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Andrian Candu a menționat că va ataca decizia la Curtea Supremă de Justiție și, dacă va fi nevoie, la CEDO, în condițiile în care autoritățile acționează la comandă, ignorând opțiunea declarată a 18 mii de cetățeni, recunoscuți oficial de CEC, că au semnat pentru candidatul Candu.

De menționat că ședința Curții de Apel s-a desfășurat în trei reprize, iar autoritatea electorală nici în instanță nu a reușit în timp util și în volum complet să aducă probe că ar exista probleme cu listele de subscripție ale candidatului PRO MOLDOVA. În aceste condiții, ne rezervăm dreptul de a insista asupra caracterului politic și non-juridic al deciziilor luate în cazul lui Andrian Candu, se arată în comunicat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: