image
Sursa foto: aerialphoto.ru

Focarul de COVID de la Mănăstirea din Chițcani, unde a murit un călugăr: Alt călugăr infectat a încălcat regimul de izolare

Noi detalii despre situația privind focarul de Covid-19 de la Mănăstirea Noul Neamț din Chițcani, Tiraspol, unde 17 persoane au fost depistate pozitiv la coronavirus. Presa locală scrie că unul dintre călugări a decedat, iar altul, diagnosticat cu Covid-19 a părăsit mănăstirea, trecând ilegal granița.

Situația a fost discutată la ședința Comisiei de Forță Majoră din Tiraspol privind controlul infecției de Covid-19.

Potrivit informațiilor, un călugăr de la Mănăstirea Noul Neamț, diagnosticat cu Covid-19 a încălcat regimul de carantină, părăsind mănăstirea și traversând ilegal linia administrativă în regiunea dreaptă a Nistrului.

Despre aceasta au fost informate autoritățile noastre, care urmează să stabilească locul aflării acestuia.

Totodată, unul dintre călugări infectați cu noul Covid-19 în vârstă de 66 de ani a decedat la data de 8 iulie curent. Acesta a fost internat la data de 4 iulie la spitalul din Slobozia, iar peste câteva zile starea de sănătate a bărbatului s-a agravat. fiind transferat în secția de terapie intensivă, unde a decedat.

Amintim că începând cu 16 iunie, regimul de urgență din regiunea transnistreană a fost ridicat, fiind menținute doar unele restricții.

Până în prezent au fost confirmate 1.302 de cazuri de Covid-19 în Transnistria. Totodată, 50 de persoane au decedat, iar 1.119 persoane s-au vindecat fiind externate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: