Potrivit Procuraturii, fostul funcționar, domiciliat în capitală a fost implicat în diverse acțiuni ilegale, precum deghizarea veniturilor pe care le-a obținut prin încălcarea legii în bunuri care creau impresia că erau obținute cu respectarea legii. Acesta și-a început activitatea ilegală de care este învinuit în 2016, iar la sfârșitul acestui an a fost pornită cauza penală, așa cum acesta s-a eschivat de la urmărirea penală și a trebuit să fie dat în căutareInternațională.

Acesta a obținut numeroase bunuri în valoare semnificativ diferită de declarațiile lui de avere din acea perioadă: casă la sol, apartamente, autoturisme înscrise pe mai multe rude apropiate, dar și safeuri bancare cu zeci de mii de euro și dolari depozitați.

Suplimentar, veniturile presupus ilegale ale acestuia i-au permis să-și întrețină copilul aflat în afara țării.

Reținerea acestuia a avut loc în baza mandatului și încheierii judecătorești emise la solicitarea procurorilor, în decembrie 2016, după ce învinuitul s-a eschivat de la urmărirea penală. Prin urmare, sub conducerea procurorilor anticorupție, autoritățile au solicitat Interpolului anunțarea învinuitului în căutare internațională și emiterea unui mandat de arest în privința acestuia.

Astfel, pronunțarea încheierii judecătorești privind reținerea învinuitului a avut loc în lipsa acestuia. În schimb, în perioada în care acesta s-a eschivat, procurorii au desfășurat un set impunător de acțiuni de urmărire penală, care va întări materialul probator, în sensul tragerii acestuia la răspundere.