image
Sursa foto: wikipedia.org

Ultima oră: A decedat interpretul Iurie Sadovnic; Artistul s-a împușcat în cap

Interpretul Iurie Sadovnic a decedat. Tragedia s-a întâmplat cu puțin timp în urmă, în sectorul Botanica al capitalei. Informația a fost confirmată pentru Jurnal.md de către ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati.

Poliția a fost alertată la 14:21, de către soția interpretului.

„În cadrul investigațiilor politiștii au stabilit că bărbatul în vârstă de 69 ani și-a aplicat o plagă prin împușcătură în regiunea capului, aceasta fiind fatală. Soția sa a comunicat că acesta a rămas de unul singur acasă, iar când s-a întors l-a găsit decedat”, ne-a declarat Natalia Stati.

Arma era deținută legal de către Iurie Sadovnic. Poliția mai precizează că medicul legist nu a depistat urme de moarte violentă în afară de cele cu care s-a ales în urma împușcăturii. Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Iurie Sadovnic s-a născut pe 14 decembrie 1951, în satul Jura, din Râbniţa, şi a copilărit în comuna Susleni, Orhei. Este unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți începând cu anii '70.

„Andrii Popa”, „Măicuţa”, „Mi-e dor de tine, mamă”, „În limba ta”, „Demnitate”, „Duminică”, „Dragă Otee!” sunt printre cele mai cunoscute șlagăre ale sale, ascultate și astăzi.

Muzica lui Iurie Sadovnic a răsunat în Piața Marii Adunări Naționale, în toate localităţile şi în inimile oamenilor în perioada când Moldova obţinuse independenţa. El a cântat în tranșee pentru ostaşii care luptau în războiul de la Nistru în 1992.

Artistul a fost distins cu titlurile de „Artist emerit”, „Artist al Poporului”, „„Meritul Civic”, „Ordinul Republicii" şi a fost laureat al Premiului Naţional.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: