image
Sursa foto: europalibera.org

Vitalie Ciobanu: După 200 de ani de la anexarea Basarabiei la Rusia, ne-am întors de unde am plecat

După 200 de ani de la anexarea Basarabiei la Rusia, ne-am întors de unde-am plecat: la haraciul plătit otomanilor. La haraciul în oameni, susține scriitorul și jurnalistul Vitalie Ciobanu.

„Mai de mult îi dădeam sultanului băieți pentru a-i face ieniceri și fecioare pentru harem. Acum plătim cu cetățeni turci și semeni de-ai noștri loiali Republicii Moldova, în care locuiesc de atâția ani - dascăli, profesori, oameni care se ocupă de educația copiilor noștri. I-au prins cu arcanul, ca-n Evul Mediu. Fără să li se respecte cele mai elementare drepturi, fără să li se ia în seamă prezumția de nevinovăție, fără să auzim noi, opinia publică, acuzațiile ce li se aduc.... Jumătatea de est a Moldovei lui Ștefan cel Mare, învingătorul de la Podul Înalt - cel pe care-l lingușește, atât de scabros, protipendada de la Chișinău, venală și trădătoare - reintră, iată, sub talpa Porții, după ce n-a apucat să iasă de sub cnutul zbirilor de la răsărit”, susține Vitalie Ciobanu.

„Pașoptiștii, Independența, Modernitatea, Europa, Declarația Universală a Drepturilor Omului?... Uitați de toate astea!”, a declarat Vitalie Ciobanu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: