image
Sursa foto: Profimedia

AC Milan ar urma să se transforme cu noua conducere! Care sunt planurile investitorilor din Bahrain

Clubul AC Milan urmează să fie vândut în această săptămână, pentru suma de 1,1 miliarde de dolari, către un fond de investiţii cu sediul în Bahrain, informează presa italiană.

Actualul proprietar al lui AC Milan, compania americană Elliott Management Corporation, a preluat gruparea de pe San Siro în 2018, iar acum se pregăteşte să o vândă către fondul de investiţii Investcorp, care gestionează active de peste 42 de miliarde de dolari.

Potrivit Gazzetta Dello Sport, noua conducere a "rossonerilor" are gânduri serioase pe San Siro și pentru asta și-a trasat mai multe obiective clare. Concert, noii investitori din Bahrain intenționează să reconstruiască clubul din temelii și sunt pregătiți să ia mai multe măsuri importante.

Principalele ținte ale viitorilor conducători sunt reprezentate de stabilitatea clubului (gestionarea atentă a tuturor deciziilor), competitivitate (rezultatele sportive sunt esențiale), continuitate (Paulo Maldini și Frederic Massara să rămână în club), dezvoltare (construirea unui nou stadion este fundamentală) și viziune (pentru a reveni în elita fotbalului mondial ai nevoie de claritate în analiză și planificare).

Cele două părţi sunt deja în negocieri avansate şi într-o perioadă de exclusivitate de două săptămâni, iar cotidianul Il Sole 24 Ore, echivalentul italian al Financial Times, raportează că Investcorp este pe cale să semneze contractele la sediul din Milano, până vineri 29 aprilie.

Câteva dintre obstacolele iniţiale au fost deja rezolvate înainte de termen şi, dacă nu va interveni nicio surpriză, tranzacţia urmează să fie oficializată până la sfârşitul săptămânii, conform publicaţiei din peninsulă.

AC Milan, care are în palmares 18 titluri de campioană a Italiei şi 7 de campioană a Europei, a cucerit ultimul său "Scudetto" în sezonul 2010-2011.

Citeşte mai mult despre

comentarii: