image
Sursa foto: jurnal.md

PPDA și PAS au BLOCAT tribuna centrală a Parlamentului: „Chicu vrea să vină pe furiș cu raport”

Fracțiunile Platforma DA și PAS au blocat astăzi tribuna centrală a Parlamentului timp de 30 de minute, în semn de protest față de respingerea inițiativelor înaintate de opoziție.

S-a întâmplat la începutul ședinței Parlamentului, când premierul Ion Chicu a venit să prezinte raportul de 100 de zile de activitate a Guvernului. Bruiat de deputații ACUM, care scandau „Rușine!”, „Jos Ciocoi!”, premierul nu a reușit să-și prezinte raportul.

În rezultat, speakerul Zinaida Greceanâi a anunțat pauză de 30 de minute la Parlament. „Să lăsăm colegii să strige”, a spus Greceanâi.

Premierul Chicu urma să vină cu un raport de activitate săptămâna viitoare în fața deputaților. Cu puțin timp înainte de începerea ședinței Parlamentului, deputații ACUM au susținut un briefing unde au anunțat că există zvonuri că premierul Ion Chicu va veni astăzi cu un raport, ceea ce s-a și întâmplat.

Astfel, deputații ACUM au blocat tribuna, iar premierul Chicu a încercat să-și prezinte raportul de pe loc. A fost însă împiedicat de scandările deputaților ACUM, care strigau „Rușine!”.

parlamentparlament

„Dacă acest semnal nu va fi auzit, asta se va întâmpla foarte des”, a declarat Alexandru Slusari.

„Se încearcă transformarea Parlamentului în anexa Președinției. Dodon vrea să captureze și Parlamentul. Ieri mai multe proiecte ale noastre special au fost amânate pentru a doua parte a zile, pentru ca democrații să plece din sală, pentru că se știa că unii din ei le vor susține”, a adăugat vicepreședintele Platformei DA.

„Ieri au fost comise mai multe lucruri grave. De două ori PSRM și acoliții lor au numărat voturile astfel ca cele două proiecte de lege să fie votate. Au trișat. Nu vom tolera acest circ pus la cale de PSRM și PD”, a adăugat vicepreședintele PAS Igor Grosu.

Anterior, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanâi, a declarat că pentru prezentarea raportului Guvernului va fi organizată o ședință specială a Parlamentului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: